Breakfast/snak ideas list for kids!

Σεπτέμβρης....ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς!
Και τα σχολειά ανοίγουν,και η πόλη γεμίζει ζωή με παιδικές φωνές να ακούγονται και με πεζοδρόμια να γεμίζουν απο μικρά ποδαράκια που στην πλάτη τους κουβαλάνε ενα σακίδιο γεμάτο βιβλία(και όχι μόνο χαχα)
Μαζί με τα σχολεία ξεκινούν και εκείνες οι περισσότερες καθημερινές αλλα τόσο όμορφες υποχρεώσεις που έχουν μικροί και μεγάλοι!Και οι μαμάδες με τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια που πάνε σχολείο συχνά απο εδώ και πέρα θα ακούνε κάθε πρωί την ώρα της ετοιμασίας προς αναχώρηση την φράση:
''μαμά τι θα πάρουμε να φάμε στο σχολείο σήμερα;''
Πόσες φορές έχεις ακούσει εσυ αυτή την φράση μανούλα;
Δεν θα σταθώ στο οικονομικό κομμάτι(που οι εποχές είναι λίγο δύσκολες για καθημερινά μικρά έξοδα έτσι και αλλιώς)αλλα μεταξύ μας το να αγοράζεις κάθε μέρα κάτι πρόχειρο και έτοιμο συσκευασμένο(αμφιβόλου ποιότητας και υλικών)όσο εύκολη λύση και αν είναι,δυστυχώς βλάπτει και δεν προσφέρει κάτι καλό στο παιδί!Οπότε ας προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε φέτος αυτό και ας μπούμε για λίγο και πάλι στην κουζίνα,να δημιουργήσουμε νέες ιδέες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους φίλους! 
Παρακάτω,θα σου παρουσιάσω μια δική μου λίστα ιδεών για καθημερινό πρωινό των παιδιών αλλα και για τις ώρες που χρειάζονται ενα σνακ!Ακόμα και για παιδιά που δεν πάνε ακόμα σχολείο!
Είναι υγιεινές προτάσεις και εύκολες ιδέες που δεν απαιτούν πολύ χρόνο παρά μόνο διάθεση!Τα περισσότερα μπορούν να δοθούν σίγουρα όπως είναι μόνα τους ως σνακ η για πρωινό!Κάποια απο αυτά όμως προσωπικά,θα τα συνόδευα και με άλλες τροφές π.χ.ενα φρούτο για να εμπλουτίσω το γεύμα και τα θετικά του στοιχεία,βιταμίνες κλπ.!Είναι λύσεις πάντως και για όταν τα παιδιά μας έχουν βαρεθεί καθημερινά το ίδιο πρωινό η σνακ και θέλουν κάποια εναλλαγή!
Μπορείς εννοείται ανάλογα την ηλικία του παιδιού σου και τις προτιμήσεις του να διαμορφώσεις και αντίστοιχα κάθε ιδέα απο τις παρακάτω με δικές σου παρεμβάσεις!



Αν και τα περισσότερα είναι πολύ εύκολες συνταγές για να μην ψάχνεις σου βάζω παρακάτω τις συνταγές:



-αλμυρά muffins:



μπορούν να γίνουν με οτι λαχανικά η είδος τυριού θέλεις!

η βασική συνταγή περιέχει:

Υλικά:

-2 αυγά
-1 ποτήρι γάλα
-1/5 φλιτζ.λιωμένο βούτυρο
-1 και 1/5 φλιτζ.αλεύρι
-λίγο baking powder

Και ότι μυρωδικά,μπαχαρικά θέλεις!

Μπορείς να βάλεις ενδεικτικά:

-1 πιπεριά

-λίγα ντοματίνια ψιλοκομμένα
-ανθότυρο,φέτα η τυρί τριμμένο
-πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Ανακάτεμα όλα μαζί τα υλικά με μια κουτάλα και ύστερα γεμίζω τις θήκες της φόρμας.Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 25-30 λεπτά!



-french toast:




Υλικά:

-1 μπανάνα
-1 αυγό
-20ml γάλα
-2-3 φέτες ψωμί
-λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώνεις την μπανάνα με ενα πιρούνι,προσθέτεις το αυγό και το γάλα και χτυπάς στο χέρι το μείγμα!Παίρνεις το ψωμί το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και το βουτάς και απο τις δυο πλευρές.Το βάζεις στο τηγάνι που έχεις αλείψει με λίγο βούτυρο η λάδι.Για λίγη ώρα και απο τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα!



-αυγοφέτες:


Η βασική συνταγή για αυγοφέτες στο τηγάνι!



Υλικά:

-λίγο μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες(η του τοστ)
-2-3 αυγά
-λίγο φρέσκο γάλα
-λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβεις το ψωμί σε λεπτές φέτες.Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.Χτυπάς σε μπολ τα αυγά με το γάλα.Βουτάς τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του αυγού να βραχούν καλά και τις τηγανίζεις για λίγο και απο τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.Μπορείς να πασπαλίσεις με ότι θες απο πάνω σε γλυκιά η αλμυρή εκδοχή!



-μπανανοτηγανήτες:




Οι πιο νόστιμες και απλές τηγανίτες!


Υλικά:

-1 μπανάνα
-2 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ενα μπολ πατάς την μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτεις τα δυο αυγά!Ανακατεύεις όλο μαζί το μείγμα και ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι(ανα 2 κουταλιές της σούπας μείγματος)μέχρι να πάρει χρώμα!



-βάφλες:

Υλικά:

-1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2κ. γλ. baking powder
-1 πρέζα αλάτι
-1 βανίλια
-1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
-1 κούπα γάλα
-2κ.σ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση: 

Ανακατεύεις σε μπολ το αλεύρι, με το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ρίχνεις το γάλα στο αυγό, προσθέτεις  το βούτυρο και ανακατεύεις ελαφρά.
Ενσωματώνεις το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύεις με σύρμα ζωηρά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.Περιχύνεις με χυλό τις ειδικές φόρμες από σιλικόνη για βάφλες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσορόδινο χρώμα και να ξεφορμάρονται εύκολα.

Προαιρετικά αν επιθυμεί; προσθέτεις ζάχαρη η οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία στην ζύμη.Όπως επίσης,σερβίρεται με οτι θες απο πάνω!



-pancakes:





Δες την συνταγή εδώ



-ομελέτα φούρνου:

Υλικά:
-πατάτες
-ελαιόλαδο
-τριμμένη ντομάτα
-4 αυγά
-λίγο γάλα
-χοντροκομμένα κομμάτια τυριού(φέτας η ανθότυρου)
-πιπεριά
-ρίγανη,πιπέρι,αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Κόβεις τις πατάτες λεπτές και τις βάζεις στον πάτο του πυρέξ.Ρίχνεις λίγο λάδι απο πάνω και τις βάζεις στο φούρνο να μαλακώσουν για μισή ώρα.Τρίβεις την ντομάτα και την ρίχνεις πάνω απο τις πατάτες.Χτυπάς τα αυγά με το γάλα και τα μυρωδικά,μπαχαρικά και το ρίχνεις απο πάνω.Τέλος,βάζεις απο πάνω τα χοντροκομμένα τυριά και την πιπεριά.Ψήνεις στις αντιστάσεις γύρω στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά!



-κρέπες:


Υλικά:

-2 αβγά
    -1 φλ. γάλα
    -1/2 κ.γ. αλάτι
    -1 φλ. αλεύρι
    -2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση: 
Χτυπάς καλά τα αβγά, προσθέτεις το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι)και μόλις ψηθεί από κάτω,την γυρίζεις.
  2. Αφήνεις για λίγο και από την άλλη και τη βγάζεις από το τηγάνι.

-croque γλυκό μπανάνα κανέλα:


 Υλικά:

-20 γρ. βούτυρο
-4 φέτες ψωμί για τοστ
-λίγο κακάο σε σκόνη
-λίγη κανέλα σε σκόνη
-2 ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
-1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 


Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτεις 4 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα. Ανακατεύεις καλά. Αλείφεις με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και πασπαλίζεις δύο από αυτές με κακάο. Μοιράζεις εκεί το μείγμα της μπανάνας και σκεπάζεις με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
Βάζεις τα τοστ σε ένα ταψάκι,και τα ραντίζεις με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα ψήνεις για 10 λεπτά στους 160°C μέχρι να ροδίσουν, και τα σερβίρεις ζεστά, πασπαλισμένα με κακάο και κανέλα.(όποιος θέλει μπορεί να πασπαλίσει και με ζάχαρη)



-ψητά μήλα:


Υλικά:

-μήλα
-μέλι
-κανέλα
-βούτυρο


Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μέλι με την κανέλα.
  • Καθαρίζεις από φλούδες και σπόρους τα μήλα αλλά τα κρατάς ολόκληρα και έπειτα τα κόβεις σε ροδέλες πάχους 0.5 εκ
  • Βουτάς κάθε ροδέλα στο μείγμα του μελιού και βάζεις τρεις ροδέλες σε κάθε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο βάζοντας 1-2 κομματάκια βούτυρο ενδιάμεσα σε κάθε ροδέλα.
  • Κλείνεις το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνεις στο γκριλ για 10-15 λεπτά.



-βρωμόγαλο:




Υλικά:
-1/2 κούπα γάλα
-4 κουταλιές της σούπας βρώμη
-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
-1 μικρή μπανάνα
-κανέλα

Εκτέλεση: 

Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνεις το γάλα,την βρώμη,την μπανάνα κομμένη σε φέτες και το μέλι.Ζεσταίνεις για 3-4 λεπτά,μέχρι να αρχίσει να χυλώνει το μείγμα.Το σερβίρεις βάζοντας κανέλα απο πάνω.Τρώγεται είτε ζεστό είτε κρύο απο το ψυγείο.



-τυροπιτάκια:


Υλικά:

-1 φαρίνα 500γρ.
-2 αυγά
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
-350 γρ.ανθότυρο η φέτα η οποιδήποτε τυρί επιλογής σου
-1 κρόκο αυγού για άλειμμα
-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ενα μπολ μέχρι να γίνει η ζύμη ρευστή και να κολλάει λίγο στο χέρι!Πλάθεις την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζεις σε αντικολλητικό χαρτί,αλείφοντας απο πάνω τον κρόκο αυγού για να γυαλίζουν.Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


-σφακιανές πίτες:


Υλικά:

-120ml νερό
-αλλα 50ml νερό αντί ρακί για τα παιδια
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-250 γρ.αλεύρι
-250 γρ.τυρί μυζήθρα η άλλο είδος όπως ανθότυρο

Εκτέλεση: Ζυμώνεις όλα τα υλικά.Χωρίζεις το μείγμα με το αλεύρι σε 6 μπάλες.Φτιάχνεις άλλες 6 μπάλες με το τυρί.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις την μια ζύμη με πλάστη και τυλίγεις μέσα την μπάλα με το τυρί.Ανοίγεις ξανά την ζύμη.Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις και απο τις δυο πλευρές.Σερβίρεις με μέλι!



-ρολάκια μπανάνας:


Υλικά:

-1 μπανάνα
-αραβική η οποιαδήποτε(λεπτή)πίτα
-οποιοδήποτε άλειμμα της επιλογής σου όπως φυστικοβούτυρο,ταχίνι η μέλι

Εκτέλεση: 

Παίρνεις την πίτα(αν θες την ζεσταίνεις λίγο στο τηγάνι)την αλείφεις με οποιοδήποτε άλειμμα θες και τυλίγεις σε αυτήν την μπανάνα!Ύστερα την κόβεις σε ρολάκια με το μαχαίρι!



-καραμελωμένα καρότα:


Υλικά:

-700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. βούτυρο
-1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-χυμό από 1 πορτοκάλι
-1 κ.σ. μουστάρδα
-1 κ.γλ. μέλι


Εκτέλεση:   
Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.Ανάβεις το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτεις τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνεις καλά. Ανακατεύεις, καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30 λεπτά.
Ανακατεύεις το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτεις στα καρότα. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτεις το ξύσμα και στύβεις από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύεις και σερβίρεις.



-πατατοκεφτέδες:




Δες την συνταγή εδώ




-τυρόμπομπες:


Υλικά:

-οποιοδήποτε τριμμένο τυρί η μιξ τυριών αλλιώς ανθότυρο
-1 αυγό
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-αλεύρι γ.ο.χ με το μάτι
-πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Πλάθεις για λίγο όλα τα υλικά,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.Ψήνεις στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα!



Αυτή ήταν η δική μου λίστα με ιδέες για πρωινό και σνακ!Πως σου φάνηκε;Όπως θα πρόσεξες στις γλυκές συνταγές δεν υπήρχε καθόλου ζάχαρη ως υλικό και γενικά τα υλικά όλων των συνταγών είναι αρκετά προσεγμένα.Φυσικά είναι στην διάθεση της κάθε μανούλας το τι θα επιλέξει απο αυτά να κρατήσει και που θα παρέμβει με δικές της ιδέες!Άλλωστε η μαγειρική θέλει φαντασία!
Απλά,οι συγκεκριμένες συνταγές είναι ιδανικές για παιδιά μικρών ηλικιών που δεν χρειάζονται γλυκαντικές ουσίες αλλα και μεγαλύτερων που η διατροφή τους είναι κατά βάση υγειηνή!Μην ξεχνάμε οι κακές συνήθειες χτίζονται καθημερινά,και δύσκολα αλλάζουν!
Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες με αυτό μου το άρθρο και να σου φάνηκε χρήσιμο!
Οι συνταγές δεν είναι όλες αποκλειστικά δικές μου(σαν αρχική εφεύρεση)απλά πολλές απο αυτές έχουν δικές μου αλλαγές μέσα και γενικά είναι δοκιμασμένες και αγαπημένες πλέον που θεωρώ οτι πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σου για να σου δείξω ίσως τον λίγο πιο εύκολο και απλό δρόμο της κουζίνας!Μην ξεχνάμε ο χρόνος είναι για όλες περιορισμένος,όμως η διάθεση είναι αυτή που αρκεί για την δημιουργία!

*Φυσικά,μπορείς ελεύθερα να αποθηκεύσεις και να εκτυπώσεις αν θες την εικόνα με τις ιδέες μου ώστε να τις έχεις εύκολα προσβάσιμες στην καθημερινότητα σου,όπως έκανα και εγώ!Για τις συνταγές,απλά αποθήκευσε το άρθρο αυτό!


Θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν το κοινοποιήσεις και το μοιραστείς με τους δικούς σου φίλους!

Δεν είπαμε έτσι και αλλιώς οτι τα καλά είναι για να μοιράζονται;

Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά που φέτος θα πάνε σχολείο(και για τους γονείς μαζί χαχα)αλλα και σε όλους ενα καλό φθινόπωρο!Για όσους δοκιμάσουν τις παραπάνω συνταγές,καλή επιτυχία!


Αν δοκιμάσεις οποιαδήποτε απο τις παραπάνω συνταγές,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!


#snak #breakfast #ideas #list #thesmellofmommycooks



My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates