Bookworm: #3 Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!

Ο Πίκο και η Λόλα σε νέες περιπέτειες που μας ταξιδεύουν σε φεγγαρολουσμένες νύχτες για όλες εκείνες τις παιδικές ψυχές που χορεύουν στα αστέρια....


Αλλωστε το μεγάλωμα των παιδιών σαν το πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής δεν μοιάζει;Ενα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες,συναισθήματα και στιγμές!Στιγμές μαγικές,φωτισμένες απο τις ακτίνες του λαμπερού ήλιου που σε κάθε μπόρα που θα συμβεί,απο πίσω πάντα ξεπροβάλλει το πιο πολύχρωμο ουράνιο τόξο!
Ετσι και το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου που ενώνει το δικό της συγγραφικό ταλέντο με το ταλέντο σκιτσογραφίας-εικονογράφησης της Ναταλίας Καπατσούλιας,συνεχίζοντας την αγαπητή πλέον παιδική σειρά βιβλίων:Πίκο και Λόλα,μια νέα,αστεία,τρυφερή σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας με ήρωες δυο ζωάκια τον Πίκο ένα χαριτωμένο κουνελάκι, και τη Λόλα, μια ζωηρούτσικη και σκανταλιάρα σκυλίτσα!Πως να μην τα λατρέψουν τα παιδιά;
Με απλά,λιτά στιχάκια και πραγματικά διασκεδαστικές ρίμες που σε κάνουν να χαμογελάς,ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός,μαγικός κόσμος που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με έννοιες όπως η φιλία,η καλοσύνη και το ομαδικό πνεύμα.Πως να μην τα λατρέψουν και οι μεγάλοι;  

Στο νέο βιβλίο της σειράς"Ταξίδι στο φεγγάρι":


Η Λόλα θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι και τα έχει ετοιμάσει όλα!Ο Πίκο την ρωτάει διάφορα για αυτή της την ιδέα,μέχρι που...τους παίρνει ο ύπνος!Τι θα συμβεί όμως κατά την διάρκεια του ύπνου τους και θα τους φέρει μια μεγάλη έκπληξη όταν ξυπνήσουν το πρωί;


Πες μου αλήθεια σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια;Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει ως το φεγγάρι γνωρίζοντας νέους κόσμους και φέρνοντας λίγη απο την μαγεία κάτω στην Γη;Σε ποιο μικρό αλλα και μεγάλο παιδί δεν αρέσει να πηγαίνει βόλτες;Βόλτες που θα τον συναρπάζουν,όπως ας πούμε μια βόλτα στο φεγγάρι!
Αυτό το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου,έστω για λίγο μας ταξιδεύει,μας πηγαίνει μια μακρινή βόλτα σε εναν καινούργιο και ονειρεμένο προορισμό:το φωτεινό φεγγάρι!



Βιβλιο: Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Σειρά βιβλίων: Πίκο και Λόλα
Είδος: Παραμυθάκια,μικρές ιστορίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας απο 2 χρονών
Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2017
Σελίδες: 36

Είναι ενα βιβλίο που:
-έχει απλό,κατανοητό λόγο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά
-έχει ζωντανή εικονογράφηση με έντονα χρώματα και σχέδια
-οι διάλογοι είναι μικρά στιχάκια με ομοιοκαταληξία που κάνει το διάβασμα του αναγνώστη μια ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή
-οι διάλογοι έχουν αμεσότητα και λιτότητα λόγου
-είναι μια ιστορία που παρουσιάζει αρχή,μέση,τέλος
-με τον δυνατό συνδυασμό λόγου και εικόνας,το συγκεκριμένο βιβλίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη-ακροατή

Ολόκληρη η σειρά Πίκο και Λόλα μιλάει ακριβώς στην γλώσσα και στην καρδιά του μικρού αναγνώστη και προσωπικά την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Κυκλοφορούν επίσης:
-Πίκο και Λόλα Η ΕΚΔΡΟΜΗ
-Πίκο και Λόλα ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
-Πίκο και Λόλα ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.
Η Λίνα Σωτηροπούλου αν και αρχικά αφέθηκε στη μαγεία των αριθμών, στη συνέχεια οι λέξεις αποφάσισαν να την κάνουν σύμμαχό τους. Και όπως φαίνεται από τις δημιουργίες της  πολύ καλά έκαναν. Παίζοντας μαζί τους, συνέθεσε ιστορίες και παραμύθια που έγιναν βιβλία για να φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει η ίδια: «Όταν γράφω μια ιστορία, περνάω τέλεια με τους ήρωες μου. Γελάω και ελπίζω και αυτοί να περνάνε καλά μαζί μου. Όταν διαβάζω ένα βιβλίο, πραγματικά ταξιδεύω μέσα στην ιστορία και πάντα προσπαθώ να μαντέψω τι θα γίνει παρακάτω και  χαίρομαι πολύ όταν δεν τα καταφέρνω». 

Βρες το βιβλίο εδώ 
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram

Το βιβλίο Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ έγινε το δικό μας αγαπημένο βραδινό παραμυθάκι πριν ο μορφέας συναντήσει τον Έρως και του προσφέρει ταξιδιάρικα όνειρα καθώς ξεκουράζεται!Διαβάζοντας και παρατηρώντας αυτό το παραμύθι λίγο πριν τον ύπνο,είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν όνειρα γεμάτα χρώματα και συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού,όπως είναι κάθε παιδί όταν προετοιμάζεται για μια οικογενειακή βόλτα η για ενα οικογενειακό ταξιδάκι!
Όνειρα γλυκά και ταξιδιάρικα μικρό μου αγόρι,όνειρα γεμάτα χαμόγελα παιδάκια όλου του κόσμου καθώς κοιμάστε,αυτό σας αξίζει!

#bookworm #book #aboutkids #metaixmio












My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates