Bookworm #24:Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ απο τις εκδόσεις GEMA!


Το σημερινό άρθρο παρουσίασης και πρότασης βιβλίου,αφορά μια νεα συνεργασία μου με τις εκδόσεις GEMA και συγκεκριμένα μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων που ονομάζεται: Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ,για ηλικίες απο 3 ετών.Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει 4 βιβλία τα οποία ασχολούνται με συναισθήματα/προβληματισμούς που συνήθως συναντάμε σε αυτές τις μικρές ηλικίες και δύσκολα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Συναισθήματα όπως είναι η ζήλια,ο θυμός και η ντροπή και καταστάσεις όπως η βαρεμάρα ενα συχνό φαινόμενο των παιδιών αφου εύκολα και γρήγορα βαριούνται και παραπονιούνται για αυτό!Λογικό!Τα παιδιά θέλουν συνεχώς ερεθίσματα και ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι και απασχόληση!
Τα συναισθήματα που αγγίζει η σειρά αυτών των βιβλίων ειναι τα πιο έντονα και συχνά που εμφανίζονται στις παιδικές ηλικίες.Ας πούμε,πόσο συχνή ειναι η ζήλια ανάμεσα σε δυο αδέλφια και τι προβλήματα συμπεριφοράς μπορει να δημιουργηθούν εξαιτίας της;Αλλα συναισθήματα που μπορεί να προκληθούν οπως ειναι για παραδειγμα ο θυμός και τα ξεσπάσματα αυτού που πολλές φορές φέρνουν γονείς και παιδιά σε δύσκολη θέση.Και η ντροπή όμως,είναι ενα διαφορετικό αλλα πολύ συχνό συναίσθημα στις μικρές ηλικίες που τα παιδιά ακόμα δεν έχουν χτίσει τον χαρακτήρα τους και συνεχώς μαθαίνουν καινούργια πράγματα γνωρίζοντας παράλληλα και καινούργιους ανθρώπους του περιβάλλοντος τους,όπου εκεί θα τα δεις ξαφνικά να''μαζεύονται'',να δείχνουν κάποια αμηχανία,να μην θέλουν να μιλάνε ξαφνικά....Απόλυτα λογικές ολες αυτες οι αντιδράσεις σε αυτές τις ηλικίες!



Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ αποτελούνται απο τα εξης 4 βιβλία:

-Θα θυμώνω οσο θέλω!
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε ευχαριστημένοι, να μη συμφωνούμε σε κάτι, να θυμώνουμε. Και αν κάτι μας ενοχλεί και μας θυμώνει, έχουμε το δικαίωμα να το πούμε. Ήρεμα όμως και εξηγώντας το «γιατί», όπως μας παροτρύνει ο Δόκτωρ Μιζό. 

-Είμαι ζηλιαρόγατος!
Η ζήλια, ένα συνηθισμένο και καθόλου ευχάριστο συναίσθημα. Ζήλια μπορούν να αισθανθούν όλοι, ακόμα και για το πιο μικρό πράγμα. Όπως όμως λέει ο Δόκτωρ Μιζό, αν νιώσεις ζήλια, καλό είναι να κουβεντιάσεις. Έτσι, για παράδειγμα, όταν έχει γενέθλια ο αδελφός ή η αδελφή σου, δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύεις, γιατί σύντομα θα έρθει η ώρα για τα δικά σου γενέθλια!

-Είμαι λίγο ντροπαλή....
Σύμφωνα με τον Δόκτορα Μιζό, ντροπαλός είναι αυτός που φοβάται να μιλήσει στους άλλους ή να κάνει κάτι πρώτη φορά. Νομίζει πως είναι δύσκολο και δεν τολμάει να προσπαθήσει. «Χαμογέλασε!» τον συμβουλεύει ο Δόκτωρ. Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι και στην αρχή μη μιλήσεις σε όλους, αλλά μονάχα σε έναν. 

-Βαριέμαι,δεν ξέρω τι να κανω....
Εμείς οι μεγάλοι έχουμε πολλές φορές την πεποίθηση ότι στα παιδιά μας οι ώρες μοιάζουν ατελείωτες και βαριούνται. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι καμιά φορά είναι πολύ καλό να βαριέσαι! Εκείνες τις στιγμές αρχίζεις να σκέφτεσαι και να ονειροπολείς. Βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και ανακαλύπτεις άλλα… 

Γαλλική σειρά βιβλίων του Μιζό
Σελίδες: 40
Εικονογράφηση: muzo
Προτεινόμενη ηλικία: απο 3 ετών
Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου


Οι ήρωες της σειράς ειναι τα δίδυμα αδερφάκια η Λεα και ο Τεο που τα πανε καλα μεταξύ τους αλλα ο καθένας εχει τον χαρακτήρα του,παίζουν μαζί αλλα και τσακώνονται,και έχουν στην παρέα τους και δυο αγγελάκια''το καλό''και το''κακό'' αν θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω,όπου το πρώτο λειτουργεί ως καλός σύμβουλος που τα βοηθάει και τα νοιάζεται δίνοντας τους καλές συμβουλές ώστε να κανουν τις σωστές επιλογές και απο την άλλη μεριά το δεύτερο''αγγελακι'' το πειραχτήρι που ειναι ευχαριστημένος μόνο όταν όλα πανε στραβα!
Σαν να ειναι στο μυαλό τους συνέχεια αυτά τα δυο αγγελάκια που εναλλάσσονται και τα βάζουν σε διλήμματα και δεύτερες σκέψεις πριν απο κάθε απόφαση και κίνηση τους.
Όπως και στην πραγματικότητα δηλαδή και στην ενήλικη ζωή που συχνά και οι μεγάλοι βρισκόμαστε σε διάφορες σκέψεις.Πόσες φορές ειναι σαν να μας μιλάει μια''δεύτερη''σκέψη στο μυαλό μας;Σαν να μας κανει να σκεφτόμαστε διπλά κάτι πριν το πράξουμε;Σαν να υπάρχει μια δεύτερη φωνούλα που συχνά μας κάνει να αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στις ιδέες,στις σκέψεις και στις αποφάσεις μας,ανάμεσα στο καλό και στο κακό!Περίεργο αλλα αληθινό!Αυτό μας δείχνουν και τα συγκεκριμένα βιβλία λοιπόν!
Αλήθεια,συνήθως ποια φωνούλα κερδίζει;Του καλού η του κακού;


Στο τέλος του βιβλίου,θα βρεις και τις συμβουλές του Δόκτορα Μιζό που λειτουργεί συμπερασματικα με βαση τις προηγουμενες σελίδες του βιβλίου προσφέροντας παραλληλα συμβουλές και βοήθεια για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της καθε περίεργης συμπεριφορας και συναισθήματος.


Διασκεδαστικά και καθησυχαστικά κόμικς βασισμένα στην καθημερινότητα των παιδιών για να καταλάβουν τα συναισθήματα τους και να ζήσουν μαζί.
Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη σειρά βιβλίων που αποτελείται απο μικρούς πραγματικούς και εύκολους στην αναγνωση και στην κατανόηση διαλόγους,με λιτη και ρεαλιστική εικονογράφηση με εικόνες που θυμίζουν κόμικς και με τον στόχο μέσα απο τις σελίδες κάθε βιβλίου να περνάνε κάποια μηνύματα/μαθήματα!

Θα τα βρεις εδώ
Βρες τις εκδόσεις GEMA σε site,facebook

Ακρως διασκεδαστικα βιβλία που αξίζουν σιγουρα την προσοχή μικρών και μεγαλων!Ιδανικα για νέους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινα με νέα προβλήματα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους,αλλα γιατι οχι χρησιμα και για τους εκπαιδευτικούς!





My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates