Bookworm #21: Το βιβλίο των διακοπών και παίζω με τα χρώματα/παίζω με τα σχήματα και τα μοτίβα!

                               

Καλοκαίρι και οι διακοπές σε βρίσκουν στην πόλη με τα παιδιά στο σπίτι να αναζητούν ιδέες για να περάσει ευχάριστα η ωρα,η μήπως εισαι σε καποια ξαπλώστρα απολαμβανοντας την θεα καποιας θαλασσας και κυνηγώντας τα μικρά σου θαυματακια;Είτε στην πόλη,είτε στο νησί-χωριό,η δημιουργική απασχόληση αποτελεί για τα παιδιά παντα μια καλή ιδέα για να απασχοληθούν στον αφθονο ελεύθερο χρόνο τους χωρις ετσι να βαριούνται!
Τι καλύτερο λοιπόν απο μια παρέα καλών βιβλίων για τις φετινές διακοπές και οχι μόνο,αλλα και κατα την διάρκεια ολης της χρονιας φυσικα!Η ιδανική επιλογή συνδυάζει μάθηση με παιχνίδι!Σαν τις νεες βιβλιοπροτασεις που θα σου δείξω παρακατω απο τις αγαπημενες εκδόσεις μεταίχμιο!Βιβλία με εκπαιδευτικό,διαδραστικό αλλα και τόσο διασκεδαστικό περιεχόμενο!Ιδανικές προτάσεις για τους μικρους μας φίλους που φέτος θα πάνε σχολείο για πρώτη φορά και θέλουν λίγο να προετοιμαστούν αλλα και για εκείνους που τα πρωινά του χειμώνα θα τους βρουν στο σπίτι αναζητώντας για λιγη δημιουργικη ώρα!

-Το βιβλίο των διακοπών:
Για παιδια απο 4 ετών πολλές δραστηριότητες με αυτοκόλλητα,ζωγραφική,λαβύρινθους και αλλα πολλά που θα τραβήξουν την προσοχή καθε μικρού αναγνώστη!


Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα το απόλυτο διασκεδαστικό βιβλίο παραλληλα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα!Οι σελίδες του έχουν όμορφη εικονογράφηση γεματο χρώματα!Και τα αυτοκόλλητα του ειναι πολύ''ζωντανά''και με ευχαριστο περιεχόμενο!Επίσης στις ασκήσεις αυτού του βιβλίου,θα βρεις μια ποικιλία ιδεών αλλα και πολλές ασκήσεις παρατηρητικότητας που προσωπικα τις βρήκα πολύ έξυπνες και ενδιαφέρουσες!Ενα πολύχρωμο βιβλίο γεμάτο εφευρετικότητα!

Συγγραφέας: James Maclaine
Μεταφραστής: Μαρια Γονιδακη
Σελίδες: 68
Εκδοση: 17/05/2018

Βρες το βιβλίο εδω





-Παίζω με τα χρώματα:
Απλές δραστηριότητες για την ασκηση βασικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιων.Στο συγκεκριμενο βιβλίο τα παιδιά:αναγνωρίζουν τα χρώματα,εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορες,αναγνωρίζουν τους αριθμούς απο το 1 μεχρι το 5.Η σωστή προετοιμασία για την ομαλή μεταβαση στο σχολειο.Μια σειρα βιβλίων γραμμενη απο έμπειρους παιδαγωγούς.Για προσχολική εκπαίδευση απο 3 ετών!

οι δημιουργιες μας


Ενα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδια κυρίως τα βασικά χρώματα μέσω της δραστηριότητας της ζωγραφικής!Ιδανική αρχή για αυτες τις ηλικίες!

Βρες το βιβλίο εδώ

-Παίζω με τα σχήματα και τα μοτίβα:
Βιβλίο της ίδιας σειράς που βοηθαει τα παιδια:
να αναγνωρίζουν τα γεωμετρικα σχήματα,να αναγνωρίζουν και να συμπληρώνουν μια ακολουθία(μοτίβο)και να μαθαίνουν τα μεγέθη!

Τα βιβλία αυτής της σειράς περιέχουν και αυτοκόλλητα επιβράβευσης!

                                           
Η επιβράβευση γενικά ειναι κάτι που αρέσει στα μικρα παιδια,αρκεί να γίνεται όταν και όπως χρειάζεται χωρίς να συμβαίνει συνέχεια για ασήμαντους λόγους π.χ.πράγματα αυτονόητα της καθημερινότητας!Τα αυτοκόλλητα τα θεωρώ ενα όμορφο μέσο για επιβράβευση αλλα και ενα ισως κίνητρο δραστηριοποίησης των παιδιών αφου με την χρήση τους δεν μπορεί να συμβεί κατι αρνητικό!
Τα παιδιά διαλέγουν κάθε φορά πιο αυτοκόλλητο θέλουν στην σελίδα τους!

Συγγραφέας: Jenny Ackland 
Μετάφραση: Μαρια Γονιδακη
Εικονογράφηση: Mark Brierely
Σελίδες: 32
Εκδοση: 17/05/2018

Στην ιδια σειρα κυκλοφορούν:



Ειναι πραγματικα καλές βασεις για την εκμαθηση καποιων πραγματων σε παιδια τέτοιων ηλικιών!Αλλωστε τα παιδια ενθουσιαζονται και μόνο στην ιδέα των αυτοκόλλητων η της ζωγραφικής!
Μαθηση σε συνδυασμό με διασκέδαση λοιπον!
Η συγκεκριμένη σειρά ειναι διαφορετικού στυλ απο το πρώτο βιβλίο της παρουσιασης αφου σε όλες τις σελίδες των βιβλίων απουσιαζει το χρώμα για να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να βάλει την δικιά του πινελιά!Ειναι βιβλία με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο και σκοπό που τον πετυχαίνουν μεσω ευχαριστων ασκήσεων!

Δημιουργική απασχόληση για μικρα παιδια λοιπόν!

Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:site,facebook,instagram



My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates