Bookworm #20: 4 βιβλιοπροτάσεις απο την Ελληνοεκδοτική!


Στην συγκεκριμένη ανάρτηση θα σου παρουσιάσω 4 βιβλιοπροτάσεις απο την αγαπημένη Ελληνοεκδοτική!Μια εκδοτική εταιρία με πολλά παραμύθια για τους μικρότερους της παρέας,με ποικιλία βιβλίων που αφορά την θρησκεία αλλα και διάφορα σχολικά βοηθήματα,λεξικα και πολλά άλλα!


                                                           μια ομάδα για τη ΣΟΦΗ 



Θα ξεκινήσω με την πιο πρόσφατη κυκλοφορία των εκδόσεων,με μια πολύ όμορφη ιστορία που έχει να κάνει με την σημασία της έννοιας του μοιράζομαι!Στις μικρές ηλικίες όπως όλοι γνωρίζουμε συνήθως δεν λειτουργεί στα παιδιά το αίσθημα της μοιρασιάς και της προσφοράς!Είναι κάτι σημαντικό που έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση τους με τα άλλα παιδιά,με τις φιλίες τους,με το σχολείο τους,αλλα χτίζεται και μαθαίνεται σταδιακά μεγαλώνοντας και με την βοήθεια γονιών και εκπαιδευτικών!
Βέβαια καποια παιδια εξοικειώνονται πιο γρήγορα η γενικα οι αντιδρασεις τους ειναι πιο ήπιες,απο αλλα που χρειαζονται περισσότερο χρόνο και προσπαθεί για να καταφέρουν να μην τα θελουν ολα δικα τους!
Βιβλίο με ζωντανή εικονογράφηση και χαρούμενα χρώματα που σε συνδυασμό με τον λιτό λόγο του δημιουργεί μια πιο οικεία διάθεση στον μικρό αναγνώστη!
Μια πολύ καλή λύση για τα παιδιά να αρχίσουν να γνωρίζουν και να εξοικειώνονται με το μοίρασμα,ειναι η ανάγνωση αντίστοιχων παιδικών βιβλίων.
Το συγκεκριμένο ειδικα περνάει πολύ όμορφα το συγκεκριμένο μήνυμα!

''Με τη Σόφη ήμαστε φίλες απο πάντα.Κολλητές.Κάθε φορά που έπαιρνε ενα καινούργιο παιχνίδι,αμέσως μου τηλεφωνούσε.Με μιας έτρεχα στο σπίτι της για να το δω.Η Σόφη έπαιζε και εγώ κοίταζα.Όταν εκείνη κουραζόταν,έπαιζα και εγώ.Ωραία ήταν!Ποτέ δεν μαλώναμε.Κάναμε αυτό που ήθελε,τρώγαμε αυτό που της άρεσε και βλέπαμε πάντα τις ταινίες που αγαπούσε.Περνούσαμε τέλεια!Τη μέρα όμως που η δασκάλα μας,η κυρία Όλγα,μας ζητησε να κάνουμε μια εργασία,όλα άλλαξαν.''

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
Σελίδες: 32
Εικονογραφηση: Μαρια Μανουρά
Ηλικίες: 4+
Εκδοση: Μαιος 2018

Βρες το βιβλίο εδώ

Φον ο φοβερός και Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι



Φον ο φοβερός

Όλοι φοβούνται κάτι.
Πόσο αλήθεια είναι αυτό;Μικροί και μεγάλοι!Πόσο μάλλον τα μικρα παιδιά που μεγαλοποιούν κάθε φόβο τους,που για εκείνα τόσο πράγματα ειναι καινούργια και άγνωστα αρα τους προκαλούν μια φοβία και που χρειάζονται πάντα την ενήλικη βοήθεια μας για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν καθετι που φοβούνται!
Στην συγκεκριμένη ιστορία λοιπόν,γνωρίζουμε τον Φόβο σαν μια προσωπικότητα,προσωποποιείται και μας συστήνεται.Πόσες μορφές μπορεί να πάρει;Σκέψου πόσοι φόβοι υπάρχουν.Πόσους φόβους δημιουργεί το μυαλό μας!Αλλαζει τόσες μορφές.Αναλόγως την δύναμη που θα του δώσουμε εμείς.Γεννήθηκε μαζί με την ζωή.Αληθεύει.Σε κάθε χαρά αν το επιτρέψεις θα μπορέσεις να δεις και τον φόβο.Μην το κάνεις όμως.Και κάπως έτσι θα εξαφανιστεί.Θα χαθεί,θα σταματήσει να υπάρχει.Πολλοί ανθρώπινοι φόβοι υπαρκτοί η παιχνίδια του μυαλού,μπορούν να φύγουν μακριά αν τους αντιμετωπίσουμε!
Η εικονογραφηση του περιέχει πολύ χρώμα και ζωντανή εικόνα και ενα ακομη θετικό ειναι ο λιτός και οικείος λόγος του κειμενου!
Ιδανικό βιβλίο για να μιλήσουμε στα παιδιά για τον φόβο μέσα απο τις διασκεδαστικές σελιδες αυτού του βιβλίου.


''Μόλις φύτρωσε ένα ακόμη κεφάλι στους ώμους μου.
Ένα τεράστιο κεφάλι. Με πέντε μάτια και τρία στόματα.
Η φαγούρα στους ώμους το έδειχνε καθαρά.
Να είναι καλά ο Γιάννης.
Δεν πρόλαβα να συνηθίσω το κεφάλι δράκου με τα έξι χέρια
που μου πρόσθεσε ο Νίκος χθες βράδυ και τσουπ… ένα ακόμη.
Αλλά ούτε κι αυτό θα το χαρώ.
Σε λίγο κάτι καινούριο θα ξεφυτρώσει πάλι.
Ούτε μάγος να ήμουνα με τόσες μεταμορφώσεις.
Κάθε στιγμή αλλάζω μορφή…

Γεννήθηκα μαζί με τη ζωή.
Έχω διαφορετικά πρόσωπα. Όσα και αυτοί που με βλέπουν…

Όλοι φοβούνται κάτι. Κάποιον. Εμένα.

Εμένα με τα πολλά πρόσωπα και το ένα κι ανατριχιαστικό όνομα.
Το ξέρεις. Φον…''

Συγγραφέας: Γιώτα Κ.Αλεξανδρου
Σελίδες: 40
Ηλικία: 5+
Εικονογραφηση: Αιμιλία Κονταίου
Εκδοση: Δεκέμβριος 2017

Το βιβλιο κυκλοφορεί και σε QR Code ακουστική μορφή!

Βρες το βιβλίο εδώ

Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι

Ιδανικές οι διακοπές για την ανάγνωση ολο και περισσότερων βιβλίων!Ειδικά για τα μεγαλύτερα παιδάκια που πηγαίνουν σχολείο και αυτό το διαστημα σταματάνε!Υπέροχη ιδέα η δημιουργία ενός....''οικογενειακού''παιχνιδιού που νικητής θα ειναι οποιος καταφέρει να διαβάσει τα περισσότερα βιβλία μέσα στις διακοπές!Βιβλία διαφορετικά όμως,πιο ξέγνοιαστα,πιο παιχνιδιάρικα,πιο ταξιδιάρικα....Τώρα αν στις σελίδες τους κρύβεται και κάποιο μήνυμα η κάποια έννοια κρυμμένη ακόμα καλύτερα να την ανακαλύψουμε και να σταθεί αφορμή για κουβέντα!
Καλοκαιρινό βιβλίο που μιλάει για την φιλία αναμεσα σε δυο....βότσαλα!Μια φιλία που θα περάσει απο 40κύμματα,κάτι σαν τις ανθρώπινες σχέσεις δηλαδή!Ποιο θα ειναι το τελος αυτης της φιλίας ομως;Θα καταφέρει να επιβιώσει η θα βουλιάξει;
Ενα βιβλίο που μιλαει για την έννοια της φιλίας!
Ενα βιβλιο με πιο vintage χαρακτήρα,με πολλές καλοκαιρινές εικόνες σε απαλες αποχρώσεις που μας δείχνουν τον κόσμο της θάλασσας!Λόγος μεσα απο εικόνες και προσωποποιήσεις!

''– Με λένε Φι!
– Εμένα Λι!
– Έχεις δει ουρά γοργόνας ασημένιας;
– Έχω δει μαργαριτάρι μεγάλο σαν φεγγάρι!

Ανάμεσα σε ξυπόλητες πατούσες,
πολύχρωμα μαγιό, μακροβούτια
και κάστρα στην άμμο,
δυο μικρά βότσαλα θα ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια.
Μια περιπέτεια που θα κρατήσει
χειμώνες και καλοκαίρια.
Kι όταν τη διαβάσετε,
θα δείτε σίγουρα στον ουρανό τα ΦιΛιδόνια να πετούν!''

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
Σελίδες: 48
Εικονογραφηση: Βανέσσα Ιωάννου
Σειρά: Το δασος των ονείρων
Εκδοση: Ιούλιος 2014

Βρες το βιβλίο εδώ


Αστυπάλαια με λένε


Με άρωμα Ελλάδας.Ενα ταξιδιάρικο βιβλίο που σε ταξιδεύει σε ενα όμορφο νησί των Κυκλάδων μας.Ξέρεις ειναι απο αυτά τα μέρη της χώρας μας τα λιγότερο δημοφιλή προς τον τουρισμό αλλα τα τόσο μαγευτικά και ξεχωριστα....Παραμύθι με λυρικό και ποιητικό λόγο καθώς και παραμυθένια εικονογράφηση!Στα χρώματα του Αιγαίου....
Σαν η αποκάλυψη ενός μύθου σχετικά με την ονομασία του νησιού και την ιστορία αυτής!Μια διαφορετική προσέγγιση λιγο πιο ονειροπόλα που παίρνει την μορφή μιας γυναικείας παρουσίας!
Ενας τρόπος για να καταφέρουν οι μικροί αναγνώστες να αρχίσουν να γνωρίζουν ελληνικά μέρη και μέσα απο την δύναμη της ανάγνωσης να ταξιδεύουν σε αυτά....
Θεωρώ πολύ όμορφα τα παιδικά παραμύθια που προσεγγίζουν κάποιον ελληνικό τόπο μεσα απο τις σελίδες τους,κρύβουν πάντα μια γοητεία!


''Τι κρύβουν οι βράχοι που'ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες;Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά;Τι σχήμα έχει η καρδιά της,ποια χρώματα αναβλύζει;Ποιος μπορεί να πει το όνομα του κοριτσιού;Ποιος να το αντικρίσει;Γιατι να γίνει η <<αγάπη>>φυλακή,γιατι να γίνει φόβος;''

Η έκδοση του συγκεκριμένου παραμυθιού στηρίζεται απο την Interamerican!Μέρος των εισόδων της έκδοσης προσφέρεται σε άπορες οικογένειες της Αστυπάλαιας.

Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
Σελίδες: 32
Εικονογραφηση: Μαριαννα Φραγκούλη
Έκδοση: Μάιος 2018

Αξίζει επιπλέον να σημειώσουμε για την συγγραφέα οτι χαρακτηρίζεται ως μια γυναίκα της προσφοράς αφού και αστυνομικός στο επάγγελμα αλλα και με εθελοντικό/υποστηρικτικό σκοπό να υπάρχει στα περισσότερα βιβλία της!
Αξίζει με την αγορά του συγκεκριμένου βιβλίου οτι συνεισφέρεις σε εναν καλό σκοπό!

Βρες το βιβλίο εδώ


Με την ελληνοεκδοτική ακομα και οι μεγάλοι γινόμαστε και παλι παιδια!Γιατι τα παραμύθια δεν εχουν ηλικια!

Βρες τις εκδόσεις: site,facebook,instagram




My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates