Homemade ''merenda'' για μικρα παιδια!


Υγιεινή μερέντα για μικρά παιδιά γίνεται;Γίνεται!Σπιτική και εύκολη συνταγή!Η παρακάτω συνταγή είναι κατάλληλη για παιδιά άνω του έτους λόγω του μελιού που περιέχει και γενικά θεωρώ προσωπικά ότι πιο νωρίς δεν χρειάζεται.Αν όμως κάποιος θέλει να την προσφέρει σε μικρότερη ηλικία τότε ας το κάνει αφαιρώντας το μέλι ίσως,και αφού όλα τα υπόλοιπα υλικά έχουν δοκιμαστεί ήδη απο το παιδί!

Μπορείτε να την προσφέρετε για σνακ η για πρωινό είτε με σπιτικό ψωμάκι όπως το δικό μου της φωτογραφίας,είτε να την περιχύσετε μέσα σε άλλες τροφές που τρώει το παιδί!Πάντα βέβαια υπάρχει και η κλασσική απόλαυση με το κουταλάκι(χαχα)!Η επιλογή δικιά σας η μάλλον του παιδιού σας!

Οι ποσότητες των υλικών είναι αυτές που περίπου χρησιμοποίησα εγώ και βγαίνει κάτι λιγότερο απο ένα βαζάκι!Οπότε είναι ενδεικτικές και εσείς τροποποιείτε αναλόγως την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε!

Υλικά:
-100-150 γραμμάρια ταχίνι(ταχίνι σκέτο απο 100% αλεσμένο σουσάμι)
-2 κουταλιές της σούπας μέλι
-περίπου 50 γραμμάρια κακάο(100%κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης)
-χυμό απο μισό πορτοκάλι

Προαιρετικά:αντί χυμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο λάδι.Επίσης αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό(για να γίνει πιο ρευστή η σύσταση του αν και αυτό πετυχαίνει και με το πορτοκάλι)!

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και στη συνέχεια το μέλι και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι!Προσθέτουμε το κακάο(καλό είναι να μην περιέχει κομμάτια)ανακατεύουμε και πάλι!Τέλος βάζουμε τον χυμό απο το πορτοκάλι(η ότι άλλο υγρής μορφής θέλουμε)και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει το μείγμα όσο ρευστό εμείς επιθυμούμε!
Σίγουρα η σύσταση του θα είναι πιο παχύρρευστη και θα θυμίζει λίγο σαν πάστα,αυτό είναι αναμενόμενο!

Έτοιμη η υγιεινή μας σπιτική μερέντα!Τόσο εύκολα!Τώρα φυσικά στην επιλογή σας είναι εαν θέλετε να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας στην παραπάνω συνταγή!
Η σπιτική μας μερέντα διατηρείτε στο ψυγείο για λίγες μέρες,περίπου δυο-τρεις εβδομάδες,αν δεν έχει φαγωθεί μέχρι τότε!
Ελπίζω η συνταγή να σας φανεί χρήσιμη!

Αν την δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!

#homemade #merenda #forkids #recipe



My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates