Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Τι έμαθα εγώ το 2018!!!

Επηρεασμένη  από την ανάρτηση της  Little Hope Flags θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα πράγματα που μου έμαθε έμενα η χρονιά που θα μας αποχαιρετήσει σε λίγο.

via


  • Όλα για κάποιον λόγο γίνονται.
  • Αν κάποιος ή κάτι σε αδίκησε αργά ή γρήγορα θα δικαιωθείς.
  • Βεβαία υπάρχει και το insta karma.
  • Η οικογένεια σου και οι φίλοι σου είναι ότι πολυτιμότερο έχεις.
  • Πρέπει να παλέψεις σκληρά για να διώξεις τους δαίμονες του παρελθόντος.
  • Ένα χαμόγελο πολλές φόρες και μια θετική σκέψη βοηθάει.
  • Αν δώσεις καλοσύνη θα πάρεις καλοσύνη.
  • Η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Δώσε καλό και θα λάβεις κάλο.
  • Οι αληθινοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και όχι μόνο στα γλέντια και τις χαρές.
  • Το ίντερνετ ενώνει πολλές φορές. Έχω γνωρίσει αρκετά άτομα που αξίζουν.
  • Η εσωτερική γαλήνη είναι μεγάλο πράγμα.
  • Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο όπως τα παιδιά μας.
  • Το καλύτερο αγχολυτικό είναι το καφεδάκι με τις φίλες σου.
  • Ποτέ δεν είναι αργά για νέες γνώσεις.

Καλές και ευλογημένες γιορτές. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, πολύ αγάπη και πολύ γκλιτερ!!!

Δέσποινα 


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Bookowm #26:Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτάσεις 2018!


Χριστούγεννα,και δεν μπορούσα να μην σου ετοιμάσω καποιες Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτασεις ολοκαίνουργιες και ιδανικές για τους μικρούς μας φίλους!Γιατι όπως σου εχω ξανα αναφέρει τι καλύτερο δώρο για ενα παιδι,απο ενα παιδικό βιβλίο!Ποσο μάλλον οταν μυρίζει Χριστούγεννα!Φαντάσου σκηνικό,πολλα βιβλία τυλιγμένα δωράκια κατω απο το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δεντρο και διπλα το αναμμένο τζακι! Τα παιδικά βιβλία ειναι ιδανικό περιεχόμενο δώρου και για οσες μαμαδες φτιάχνουν advant calendar τον τελευταίο μήνα του χρόνου!

•Φωτογραφία με τον Άι-Βασίλη



                                       
Ποια ειναι η δουλειά του αγαπημένου μας Άι-Βασίλη;Μα φυσικά να μοιράζει δώρα και χαρά σε μικρούς και μεγάλους την περίοδο των Χριστουγέννων!Αλλα φέτος φαίνεται πως ο ιδιος εχει άλλα σχέδια,αφού βαρέθηκε την ρουτίνα των εορτών και θέλει κάτι διαφορετικό!Όπως αντι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να μοιράσει δώρα,να χαρίσει ενα ταξίδι στον εαυτό του!Ας πουμε μια κρουαζιέρα!

Βιβλίο: Φωτογραφία με τον Αι-Βασίλη
Συγγραφέας: Πίτερ Μπεντλι-Αννα Τσερνισοβα
Απόδοση: Μάρω Ταυρή
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 32
                                           

''Ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται ένα διάλειμμα. Έτσι φέτος αναθέτει στα ξωτικά του να μοιράσουν τα δώρα και ο ίδιος φεύγει για κρουαζιέρα. Όμως, αυτές οι διακοπές μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικές όσο ήλπιζε!
Όλοι φωνάζουν σαν τρελοί και τρέχουν όπως όπως. «Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝ’ ΕΔΩ, στο πλοίο, αυτοπροσώπως!» Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ζητούν φωτογραφίες: Παιδιά, σκυλιά, υπάλληλοι και παχουλές κυρίες!''


''Ακολουθήστε τον Αϊ-Βασίλη σ’ ολόκληρο τον κόσμο,
μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικές φωτογραφίες!''






''Ο Άι-Βασίλης φέτος ήθελε να πάει κρουαζιέρα διακοπές για να γλιτώσει την δουλειά να μην μοιράσει δώρα,μα δεν τα κατάφερε,πάλι όλοι τον αναγνώριζαν και του ζητούσαν να βγαλουν μαζί φωτογραφία, παντού αναγνωρίσιμος ο Άι-Βασίλης τελικά!''

Ένα σύγχρονο παιδικό βιβλίο πραγματικά διασκεδαστικό που διαδραματίζει μια αστεία και συντομη ιστορία με επιρροές της εποχής μας κάτι πολύ οικείο για τους μικρούς μας φίλους!Όπως για παράδειγμα η selfie φωτογραφία που ζητάνε όλοι να βγάλουν παρέα με τον Άι-Βασίλη!
Κείμενο με στιχάκια και ομοιοκαταληξία που δίνουν ζωντάνια στην πλοκή της ιστορίας και όμορφη εικονογράφηση με έντονες και μεγάλες γεμάτο χρώματα εικόνες!

Μια ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ιστορία από έναν βραβευμένο συγγραφέα!


Βρες το βιβλίο εδω




•Ο μικρός δράκος καρύδας-επίσκεψη στον Άι-Βασίλη



''Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη!
Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή µάγος; Ο µικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εµ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα µμπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!''

Βιβλίο: Ο μικρός δράκος Καρύδας(επίσκεψη στον Αι-Βασίλη)
Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018
Σελίδες: 80

                                                       
Ενα ομορφο και γλυκο παραμύθι μιας χριστουγεννιατικης ιστορίας που με έμμεσο τρόπο μας μαθαίνει τι σημαίνουν Χριστούγεννα και ποιος ειναι ο Αγιος Βασίλης!Ιδανικό βιβλίο για παιδακια των πρώτων ταξεων του δημοτικού που εχουν αρχισει να μαθαίνουν να διαβαζουν αλλα και γενικα που οι απορίες τους πλεον γυρω απο διαφορα θεματα αυξανονται συνεχως!
Ενα βιβλίο που βασίζεται στο κείμενο του με ευκολία στην ανάγνωση και στην κατανόηση του λεξιλογίου του που καταφερνει να κρατα σε ενδιαφέρον τον αναγνώστη του.Η εικονογραφηση του ειναι σχεδον ανυπαρκτη,με ελαχιστες και αραιες εικόνες στις σελίδες του βιβλιου!

Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιστορια που σε βαζει ομορφα στο κλίμα των Χριστουγέννων!

Βρες το βιβλιο εδω

Στην ιδια σειρα''ο μικρός δράκος Καρύδας''κυκλοφορούν κι αλλα πολλα ενδιαφέροντα βιβλία,που μπορείς να τα βρεις εδω

Βρες τις εκδόσεις μεταίχμιο:site,facebook,instagram


•Γκριντς:Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων 


Η γνωστή ιστορία του κυνικού γκρινιάρη Γκριντς που μισεί τα Χριστούγεννα επιστρέφει σε ενα ολοκαίνουργιο βιβλίο απο τις εκδόσεις Ψυχογιός!Στόχος του;Να εξαφανίσει τα Χριστούγεννα!Θα τα καταφέρει όμως;
Μια απο τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες των Χριστουγέννων,όπως και η ιστορία του!
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 650 εκ.αντίτυπα σε 40 γλώσσες και ειναι και κινηματογραφική ταινία!Φέτος μάλιστα κυκλοφόρησε ξανά στους κινηματογράφους και παίζεται αυτή την χρονική περίοδο!Η προβολή της έχει ξεκινήσει απο τις 6/12!
Το κείμενο του συγκεκριμένου βιβλίου ειναι με στιχάκια και ομοιοκαταληξία,με γρήγορη ροή και εύκολο στην ανάγνωση!
Η εικονογράφηση του περιέχει εικόνες που θυμίζουν ζωγραφική στο χέρι με κυρίαρχη απόχρωση το ασπρόμαυρο μοτίβο βάζοντας και λίγες πινελιές με χρώμα!



''Κάθε Κάποιος στην Κάποιων-πόλη τα Χριστούγεννα λατρεύει,μα ο Γκριντς,που ζει έξω απ'την Κάποιων-πόλη,με τα Χριστούγεννα αγριεύει!
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο γκρινιάρης Γκριντς δεν αντέχει άλλο.Αυτή τη χρονιά ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι,πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τα Χριστούγεννα!''

Βιβλίο: Γκριντς,ο κατεργάρης των Χριστουγέννων
Προτεινόμενη ηλικία: απο 3+
Σελίδες: 56
Ημερομηνία έκδοσης: 25/10/18
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Αστεία και διασκεδαστική η ιστορία του γκρινιάρη Γκριντς σίγουρα θα θες να την διαβάσεις με το μικρό σου ξωτικό στο σπίτι!

Βρες το βιβλίο εδώ

Βρες τις εκδόσεις Ψυχογιός:site,facebook,instagram



#christmasbooks #booksforkids #metaixmio #psichogios




Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Βιβλία προσχολικής ηλικίας ιδανικά για #homeschooling από τις εκδόσεις μεταίχμιο!


Στην σημερινή βιβλιοπαρουσίαση θα γνωρίσεις δύο σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων που αποτελούνται από 4 συνολικά βιβλία ιδανικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ακόμα περισσότερο για όσα παιδάκια δεν πηγαίνουν σχολείο(παιδικό σταθμό)και είναι πολλές ώρες στο σπίτι με κάποιον φροντιστή!Ιδανικά βιβλία δηλαδή για #homeschooling και γενικά δημιουργική απασχόληση στο σπίτι!
Ένα θα σου πω!Τα δικά μου παιδιά πολλά πρωινά από μόνα τους μου δείχνουν τα βιβλία στην βιβλιοθήκη και μου ζητάνε να τους τα δώσω!Κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα και δείχνει πόσο έχουν ξεχωρίσει και αγαπήσει τα συγκεκριμένα βιβλία!Και όχι άδικα φυσικά!


•Οι πρώτες μου ΓΝΩΣΕΙΣ και οι πρώτοι μου ΑΡΙΘΜΟΙ:


Δύο καρτονέ βιβλία(από χοντρό χαρτόνι)σκληρό εξώφυλλο και σελίδες με έντονα χρώματα και εικόνες που τραβάνε τα βλέμματα των μικρών αναγνωστών τους.Βιβλία γεμάτα ζωγραφιές και οικίες εικόνες(όπως διάφορα αγαπημένα ζωάκια)ότι πρέπει για εξερεύνηση από παιδάκια μικρών ηλικιών.

Συγγραφέας: Τζάνετ Ρόου
Εικονογραφηση: Τζάνετ Ρόου
Μεταφραση: Θεόδωρος Τσώλης
Σελίδες: 14
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Έκδοση: Αυγουστος 2018
Εξώφυλλο: σκληρό

-Οι πρωτες μου ΓΝΩΣΕΙΣ


Γράμματα,αριθμοί,σχήματα,χρώματα,αντίθετα.Βασικες λέξεις και έννοιες.
Ένα βιβλίο που πραγματικά βοηθάει όσον αφορά το λεξιλόγιο των μικρών παιδιών και μπορώ να στο διαβεβαιώσω και προσωπικά αυτό με βάση τον τρίχρονο γιο μου που είδα μεγάλη διαφορά στην ομιλία του μετά από τις πρώτες του επαφές με αυτό το βιβλίο!Βοηθάει στην εκμάθηση πολλών βασικών πραγμάτων όλα μαζί μαζεμένα σε ένα βιβλίο!Η εικονογράφηση του γεμίζει τα παιδικά ματακια που διψούν για εξερεύνηση!


''Γίνετε ο πρωτος δάσκαλος του παιδιού σας.Βοηθήστε το να μάθει τα γράμματα και τους αριθμούς,τα σχήματα,τα χρώματα,τα αντίθετα και πολλά ακόμα,με τη βοήθεια αυτού του γεμάτο ζωγραφιές βιβλίου.Λέγοντας δυνατά τις λέξεις και τους αριθμούς ενω ταυτόχρονα δείχνετε τις εικόνες,βοηθάτε το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του,καθώς θα γνωρίζει τον κόσμο γύρω του.''

Βρες το βιβλίο εδώ

-Οι πρώτοι μου ΑΡΙΘΜΟΙ


Ένα βιβλιο που ασχολείται αποκλειστικα με την εκμάθηση των αριθμών και συγκεκριμένα για τους αριθμούς από το 1 έως το 10!Οι πρώτοι αριθμοί που μπορεί να μάθει ένα μικρό παιδάκι και να θυμαται!


''Γίνετε ο πρωτος δάσκαλος του παιδιού σας.Βοηθήστε το να μάθει να μετράει απο το ενα εως το δέκα,με τη βοήθεια αυτού του γεμάτου ζωγραφιές βιβλίου.''

Βρες το βιβλίο εδώ



•Γίνε αστέρι μαθαίνοντας: με την ζέβρα και τους φίλους της και με τον αρκούδο και τους φίλους του



Λατρεμενη σειρά βιβλίων η συγκεκριμένη!Παιδιά προσχολικής ηλικίας παρέα με τους φανταστικούς τους φίλους τα ζώα όπως μια ζέβρα και εναν αρκούδο να τους καθοδηγούν σε καθε σελιδα εξερεύνησης που περιεχει πολλές δραστηριότητες!Δραστηριότητες όπως το να βρουν το αυτοκόλλητο που ζηταει σε κάθε σελίδα αναλόγως την ιστορία που δειχνει,κατι που αρέσει πολύ στους μικρούς φίλους που τρεχουν με χαρα να γυρίσουν στο πίσω μερος του βιβλίου για να βρουν το αντίστοιχο αυτοκολλητο!Επίσης περιέχουν διαφορες αλλες ασκήσεις ιδανικες για την ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους με γνώμονα παντα την ηλικία και τις ικανότητες τους!Κατι πολυ σημαντικο!
Η προτεινόμενη ηλικία των βιβλίων ειναι από 4 ετών!Προσωπικά τα προτείνω και για 3 ετων παιδακια  μια ηλικία με πολλα ερεθίσματα και μεγαλες αλλαγές οσον αφορα τα ερεθίσματα και την αναπτυξη τους!

Σειρά βιβλίων: Γίνε αστέρι
Συγγραφέας: Mandy Stanley
Μεταφραση: Μαρια Γονιδάκη
Σελίδες: 48
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Εκδοση: Αυγουστος 2018
Εξώφυλλο: μαλακό
Προτεινόμενη ηλικία: απο 4 ετων


''Ελα στην πιο χαρούμενη παρέα και πέρασε ευχάριστες ώρες με πολλα εκπαιδευτικά παιχνίδια!''

 Η καθε σελίδα ζηταει κάποια συγκεκριμενα αυτοκόλλητα για να συμπληρωθεί η εικόνα!Το παιδι καλείται να τα αναζητήσει,να τα βρει και να τα κολλήσει!


Κανοντας παραλληλα και αλλες ασκήσεις αλλες πιο εύκολες άλλες πιο δυσκολες οπως για παραδειγμα απαντώντας σε καποιες ερωτήσεις παρατηρητικότητας!
Για παραδειγμα:Πιο απο τα παρακάτω ειναι το σχέδιο της ζέβρας;


Και ελεύθερη ζωγραφική σε κάποιες σελίδες,κατι που επίσης αρέσει πολύ στα παιδια!


Η αγαπημένη μας ασκηση που συνδυάζει την εκμάθηση των σχημάτων αλλα και των χρωμάτων παραλληλα!Πολύ εξυπνη δραστηριότητα που ο μικρός μου πολυ γρήγορα αφομοίωσε και υλοποίησε με πολυ ενδιαφερον!
Χρωματισε καθε σχήμα με ο σωστό χρώμα!

Βρες τα βιβλία εδώ και εδώ 

Η σειρά αυτή αφορα την προσχολική εκπαίδευση των παιδιων.Ειναι ιδανικα για να αρχίσουν τα μικρά παιδιά να έρχονται σε επαφή με τις πρώτες τους δραστηριότητες γνώσεων.Παντα διασκεδαστικές σύμφωνα με την ηλικία τους.Τα θεωρώ ιδανικα για γονείς που θέλουν να περάσουν δημιουργικό χρόνο με το παιδί τους στο σπίτι αλλα και για εκπαιδευτικούς.

Για αλλη μια φορα οι εκδόσεις μεταίχμιο ξεχωρίζουν στο παιδικό βιβλίο και συγκεκριμένα σε αυτα που περιεχουν δραστηριότητες και συνδυάζουν την μάθηση με το παιχνίδι!

Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: site,facebook,instagram



Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Μυστικά ξωτικούλια 2018!!!

Καλημέρα σας!!!
Εφτασε παλι αυτη τη εποχη μετα απο δικη σας παροτρυνση τα μυστικα ξωτικουλια θα γινουν και φετος.


Όσοι θέλετε να συμμετέχετε θα συμπληρώσετε στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής το ονοματεπώνυμο σας και το email σας μέχρι τις 15 του μήνα.

Μετά από κλήρωση ο κάθε μυστικός παραλήπτης θα στειλει ένα δωράκι σε κάποιο άλλο παραλήπτη , ο οποίος θα παραμείνει μυστικός μέχρι την ώρα που θα παραλάβει το δωράκι του.
Τώρα όσον αφορά το δωράκι δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό. Κάτι μικρό , συμβολικό χειροποίητο ή όχι.
Ας μοιραστουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων που μας κάνει όλους παιδιά!!!


Χοχοχο!!!

Δέσποινα 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Bookworm #24:Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ απο τις εκδόσεις GEMA!


Το σημερινό άρθρο παρουσίασης και πρότασης βιβλίου,αφορά μια νεα συνεργασία μου με τις εκδόσεις GEMA και συγκεκριμένα μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων που ονομάζεται: Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ,για ηλικίες απο 3 ετών.Η συγκεκριμένη σειρά περιλαμβάνει 4 βιβλία τα οποία ασχολούνται με συναισθήματα/προβληματισμούς που συνήθως συναντάμε σε αυτές τις μικρές ηλικίες και δύσκολα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Συναισθήματα όπως είναι η ζήλια,ο θυμός και η ντροπή και καταστάσεις όπως η βαρεμάρα ενα συχνό φαινόμενο των παιδιών αφου εύκολα και γρήγορα βαριούνται και παραπονιούνται για αυτό!Λογικό!Τα παιδιά θέλουν συνεχώς ερεθίσματα και ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι και απασχόληση!
Τα συναισθήματα που αγγίζει η σειρά αυτών των βιβλίων ειναι τα πιο έντονα και συχνά που εμφανίζονται στις παιδικές ηλικίες.Ας πούμε,πόσο συχνή ειναι η ζήλια ανάμεσα σε δυο αδέλφια και τι προβλήματα συμπεριφοράς μπορει να δημιουργηθούν εξαιτίας της;Αλλα συναισθήματα που μπορεί να προκληθούν οπως ειναι για παραδειγμα ο θυμός και τα ξεσπάσματα αυτού που πολλές φορές φέρνουν γονείς και παιδιά σε δύσκολη θέση.Και η ντροπή όμως,είναι ενα διαφορετικό αλλα πολύ συχνό συναίσθημα στις μικρές ηλικίες που τα παιδιά ακόμα δεν έχουν χτίσει τον χαρακτήρα τους και συνεχώς μαθαίνουν καινούργια πράγματα γνωρίζοντας παράλληλα και καινούργιους ανθρώπους του περιβάλλοντος τους,όπου εκεί θα τα δεις ξαφνικά να''μαζεύονται'',να δείχνουν κάποια αμηχανία,να μην θέλουν να μιλάνε ξαφνικά....Απόλυτα λογικές ολες αυτες οι αντιδράσεις σε αυτές τις ηλικίες!



Τα βάσανα του ΤΕΟ και της ΛΕΑΣ αποτελούνται απο τα εξης 4 βιβλία:

-Θα θυμώνω οσο θέλω!
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε ευχαριστημένοι, να μη συμφωνούμε σε κάτι, να θυμώνουμε. Και αν κάτι μας ενοχλεί και μας θυμώνει, έχουμε το δικαίωμα να το πούμε. Ήρεμα όμως και εξηγώντας το «γιατί», όπως μας παροτρύνει ο Δόκτωρ Μιζό. 

-Είμαι ζηλιαρόγατος!
Η ζήλια, ένα συνηθισμένο και καθόλου ευχάριστο συναίσθημα. Ζήλια μπορούν να αισθανθούν όλοι, ακόμα και για το πιο μικρό πράγμα. Όπως όμως λέει ο Δόκτωρ Μιζό, αν νιώσεις ζήλια, καλό είναι να κουβεντιάσεις. Έτσι, για παράδειγμα, όταν έχει γενέθλια ο αδελφός ή η αδελφή σου, δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύεις, γιατί σύντομα θα έρθει η ώρα για τα δικά σου γενέθλια!

-Είμαι λίγο ντροπαλή....
Σύμφωνα με τον Δόκτορα Μιζό, ντροπαλός είναι αυτός που φοβάται να μιλήσει στους άλλους ή να κάνει κάτι πρώτη φορά. Νομίζει πως είναι δύσκολο και δεν τολμάει να προσπαθήσει. «Χαμογέλασε!» τον συμβουλεύει ο Δόκτωρ. Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι και στην αρχή μη μιλήσεις σε όλους, αλλά μονάχα σε έναν. 

-Βαριέμαι,δεν ξέρω τι να κανω....
Εμείς οι μεγάλοι έχουμε πολλές φορές την πεποίθηση ότι στα παιδιά μας οι ώρες μοιάζουν ατελείωτες και βαριούνται. Πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι καμιά φορά είναι πολύ καλό να βαριέσαι! Εκείνες τις στιγμές αρχίζεις να σκέφτεσαι και να ονειροπολείς. Βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και ανακαλύπτεις άλλα… 

Γαλλική σειρά βιβλίων του Μιζό
Σελίδες: 40
Εικονογράφηση: muzo
Προτεινόμενη ηλικία: απο 3 ετών
Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου


Οι ήρωες της σειράς ειναι τα δίδυμα αδερφάκια η Λεα και ο Τεο που τα πανε καλα μεταξύ τους αλλα ο καθένας εχει τον χαρακτήρα του,παίζουν μαζί αλλα και τσακώνονται,και έχουν στην παρέα τους και δυο αγγελάκια''το καλό''και το''κακό'' αν θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω,όπου το πρώτο λειτουργεί ως καλός σύμβουλος που τα βοηθάει και τα νοιάζεται δίνοντας τους καλές συμβουλές ώστε να κανουν τις σωστές επιλογές και απο την άλλη μεριά το δεύτερο''αγγελακι'' το πειραχτήρι που ειναι ευχαριστημένος μόνο όταν όλα πανε στραβα!
Σαν να ειναι στο μυαλό τους συνέχεια αυτά τα δυο αγγελάκια που εναλλάσσονται και τα βάζουν σε διλήμματα και δεύτερες σκέψεις πριν απο κάθε απόφαση και κίνηση τους.
Όπως και στην πραγματικότητα δηλαδή και στην ενήλικη ζωή που συχνά και οι μεγάλοι βρισκόμαστε σε διάφορες σκέψεις.Πόσες φορές ειναι σαν να μας μιλάει μια''δεύτερη''σκέψη στο μυαλό μας;Σαν να μας κανει να σκεφτόμαστε διπλά κάτι πριν το πράξουμε;Σαν να υπάρχει μια δεύτερη φωνούλα που συχνά μας κάνει να αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα στις ιδέες,στις σκέψεις και στις αποφάσεις μας,ανάμεσα στο καλό και στο κακό!Περίεργο αλλα αληθινό!Αυτό μας δείχνουν και τα συγκεκριμένα βιβλία λοιπόν!
Αλήθεια,συνήθως ποια φωνούλα κερδίζει;Του καλού η του κακού;


Στο τέλος του βιβλίου,θα βρεις και τις συμβουλές του Δόκτορα Μιζό που λειτουργεί συμπερασματικα με βαση τις προηγουμενες σελίδες του βιβλίου προσφέροντας παραλληλα συμβουλές και βοήθεια για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της καθε περίεργης συμπεριφορας και συναισθήματος.


Διασκεδαστικά και καθησυχαστικά κόμικς βασισμένα στην καθημερινότητα των παιδιών για να καταλάβουν τα συναισθήματα τους και να ζήσουν μαζί.
Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη σειρά βιβλίων που αποτελείται απο μικρούς πραγματικούς και εύκολους στην αναγνωση και στην κατανόηση διαλόγους,με λιτη και ρεαλιστική εικονογράφηση με εικόνες που θυμίζουν κόμικς και με τον στόχο μέσα απο τις σελίδες κάθε βιβλίου να περνάνε κάποια μηνύματα/μαθήματα!

Θα τα βρεις εδώ
Βρες τις εκδόσεις GEMA σε site,facebook

Ακρως διασκεδαστικα βιβλία που αξίζουν σιγουρα την προσοχή μικρών και μεγαλων!Ιδανικα για νέους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινα με νέα προβλήματα στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους,αλλα γιατι οχι χρησιμα και για τους εκπαιδευτικούς!





Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Εν συναίσθηση: τι πραγματικά σημαίνει εν συναίσθηση και πως μπορεί να λειτουργήσει στην ζωή μας;(μας απαντάει η ψυχολόγος Μαρίνα Κρητικού)

Εν συναίσθηση: τι πραγματικά σημαίνει εν συναίσθηση και πως μπορεί να λειτουργήσει στην ζωή μας;(μια λέξη που ακούμε συχνά τελευταία γύρω μας....)

Εν συναίσθηση λοιπόν,μια λέξη που τελευταία ακούς όλο και συχνότερα γύρω σου κυρίως απο νέους γονείς και ανθρώπους που συναναστρέφονται με παιδιά!Στο the smell of mommy σίγουρα έχεις διαβάσει αρκετές φορές αυτή την λέξη σε διάφορα άρθρα!Θα έλεγα πως είδες λίγο την εν συναίσθηση απο τα μάτια και τις ανησυχίες ενός νέου γονέα!Όμως επειδή το θέμα μας απασχολεί έντονα,θέλαμε να έχουμε και την επιστημονική τεκμηριωμένη άποψη για το τι είναι η εν συναίσθηση τελικά(σε συνάρτηση πάντα με το μεγάλωμα των παιδιών)και πως μπορεί να δουλέψει καλύτερα στην ζωή μας!
Για αυτό τον λόγο ζήτησα την πολύτιμη βοήθεια και τις γνώσεις της αγαπημένης ψυχολόγου Μαρίνας Κρητικού!

"Η Μαρίνα Κρητικού με καταγωγή απο τις Κυκλάδες,σπούδασε ψυχολογία Υγείας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης.Εργάζεται ως ψυχολόγος/οικογενειακή-συστημική σύμβουλος στην εταιρία:"Σύζευξη:σκέψη-σώμα-συναίσθημα."Ειναι επίσημος συνεργάτης της Attachment parenting Hellas με παράρτημα στο Ρέθυμνο.Συμβουλευτική ψυχολόγος με εν συναίσθηση και με τις βάσεις του attachment parenting.Έντονα ενεργή με το κομμάτι της δουλειας της,θα την συναντήσεις και σε πολλά σχετικά βοηθητικά άρθρα στο διαδίκτυο που φέρνουν την υπογραφή της."

Ξεκινώντας....


Ποιες ειναι οι βασικές αρχές της εν συναίσθησης;

Εν συναίσθηση είναι η ικανότητα να μπορούμε να αντιληφθούμε τα συναισθήματα των άλλων, "μπαίνοντας στη θέση τους". Σύμφωνα με τον Carl Rogers, εν συναίσθηση είναι: "Να αντιληφθεί το εσωτερικό πλαίσιο αναφοράς του άλλου με ακρίβεια με τα συναισθηματικά συστατικά και τις έννοιες που αναφέρονται σαν να ήταν το ίδιο το πρόσωπο, αλλά χωρίς ποτέ να ξεχάσει τον όρο «σαν». Κατά συνέπεια, σημαίνει να αισθανθεί τη λύπη ή την ευχαρίστηση του άλλου σαν να είναι δικό του δεδομένο, αλλά χωρίς να χάνει ποτέ την αυτογνωσία του ότι είναι “σαν“ να λυπήθηκα εγώ ή χάρηκα και ούτω καθ’ εξής."

⦁ Ποια η θέση της σύγχρονης ψυχολογίας σχετικά με την ενσυναισθηση ως μέσο ανατροφης των παιδιών μιας οικογένειας;

Η εν συναίσθηση δεν θα έπρεπε να περιορίζεται μόνο στις σχέσεις μεταξύ ενηλίκων ή μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου, αλλά με εν συναίσθηση είναι σημαντικό να μεγαλώνουμε κ τα παιδιά μας, καθώς αν προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση τους κ να κατανοήσουμε πώς μπορεί να σκέφτονται σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκονται ή πώς μπορεί να νιώθουν, τότε θα χτίσουμε πολύ πιο εύκολα γέφυρες επικοινωνίας μαζί τους. 

⦁ Ενσυναισθηση και οριοθέτηση καθημερινότητας. Μπορούν να συνυπάρξουν;Τι απαντάει η ψυχολογία στην άποψη ορισμένων πως η ενσυναισθηση επιφέρει"ανεξέλεγκτα"παιδια;

Πολλές φορές όταν μιλάμε για όρια, μας έρχεται η εικόνα ενός γονέα που ουρλιάζει πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να το οριοθετήσει. Γιατί όμως τα όρια να συνδέονται με την αυστηρότητα; Ταυτόχρονα κάποιος μπορεί να λειτουργεί εξίσου με εν συναίσθηση και να βάζει όρια. Το ότι καταλαβαίνω την επιθυμία σου για ένα ακόμα επεισόδιο από το αγαπημένο σου κινούμενο σχέδιο, και πόσο στενοχωριέσαι και θυμώνεις επειδή η τηλεόραση πρέπει να κλείσει, δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλω το όριο που έχω την ευθύνη να βάλω ως γονέας. Τα όρια μπαίνουν με σταθερότητα και γλυκύτητα.

⦁ Στην ενσυναισθηση δεν χωρούν τιμωρίες προς το παιδί.(π.χ.καρεκλάκια σκέψης κλπ.) Αλήθεια ποσο βλάπτει στην ψυχοσύνθεση ενος παιδιού η τιμωρία;

Με την τιμωρία ουσιαστικά δεν καλύπτεται η ανάγκη που κρύβεται πίσω από την ανεπιθύμητη συμπεριφορά, η οποία τις περισσότερες φορές είναι η ανάγκη για σύνδεση. Το να απομονώνουμε τα παιδιά και να τα στέλνουμε σε έναν ξεχωριστό χώρο ή σε καρεκλάκι σκέψης αυτόματα τους στερούμε τη στοργή και τη σύνδεση τους μαζί μας. Αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά τις μέρες όπου τα παιδιά μας τσακώνονται ή κλαίνε περισσότερο, ίσως διαπιστώσουμε ότι εκείνες τις μέρες είναι που και εμείς δεν έχουμε κάτσει μαζί τους ώστε να τους προσφέρουμε ποιοτικό χρόνο. Όταν μας μιλάνε δεν έχουμε σταματήσει από αυτό που κάνουμε ώστε να τα κοιτάξουμε στα μάτια, αλλά αποκρινόμαστε συνήθως με το να τους πούμε να περιμένουν ένα λεπτό (το οποίο δεν τελειώνει ποτέ) ή με το να τα ακούμε ενώ παράλληλα κάνουμε και άλλα πράγματα.
Η μέθοδος με το καρεκλάκι της σκέψης μπορεί στο τώρα να βλέπουμε ότι αποδίδει, καθώς το παιδί μας φαίνεται να "καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό"...όμως αυτό είναι το ζητούμενο, να συμφωνεί με ό,τι του λένε οι γονείς απλά, με στόχο να μην απομονώνεται και να τους ευχαριστεί ή οι γονείς να προσπαθούν να γνωρίσουν περισσότερο το παιδί τους αποκωδικοποιώντας τη συμπεριφορά του και βάζοντας της τα λόγια που το ίδιο το παιδί δεν μπορεί να πει; Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι η εφαρμογή τέτοιων μεθόδων "διαπαιδαγώγησης" των παιδιών, ενέχει πολλούς μακροπρόθεσμους κινδύνους. Ένας από αυτούς, είναι ο αυριανός ενήλικας να έχει γαλουχηθεί λαμβάνοντας υπόψιν όχι τις επιθυμίες του, τις οποίες δεν θα έχει καταφέρει να κατανοήσει ποτέ, αλλά τα θέλω και τις επιθυμίες των άλλων. Η αυτοεκτίμηση του θα βασίζεται στο τι γνώμη θα έχουν οι άλλοι για αυτόν και συνεπώς οι επιλογές του θα βασίζονται στο τι είναι καλό για τους άλλους!

⦁ Παιδί και επιβράβευση.Ποσο συχνά ειναι θετικό να ακούνε τα παιδιά το μπράβο των γονιών τους?Υπάρχει όριο σε αυτό;

Η αναγνώριση για τις προσπάθειες μας ότι απέδωσαν καρπούς, είναι πολύ σημαντική στους ενήλικες, πόσο μάλλον στα παιδιά. Είναι πολύ όμορφο να ακούς το μπράβο για κάτι που προσπάθησες πολύ για να τα καταφέρεις. Πέρα όμως από το μπράβο του αποτελέσματος, είναι σημαντικό να δίνεται έμφαση στην προσπάθεια του παιδιού κ αυτή να επιβραβεύεται, είτε είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, είτε όχι. Το σημείο κλειδί είναι να μην φτάσει στο σημείο το παιδί να «κρέμεται» από τα χείλη των γονιών του για ένα «μπράβο». Να μη γίνει δηλαδή το «μπράβο» αυτοσκοπός και το παιδί να προσπαθεί κάτι, το οποίο το έχει συνδέσει με την ανταμοιβή. Αν συμβεί αυτό, η επιβράβευση χάνει το νόημα της. 

⦁ Ενσυναισθηση ενηλικων.Πρεπει ενας γονεας να λειτουργει ο ιδιος με ενσυναισθηση γενικα στην ζωη του και στις σχεσεις του ωστε να μπορει να μεγαλωσει με αυτον τον τροπο και το παιδι του;

Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούμε με εν συναίσθηση και στις σχέσεις μεταξύ ενηλίκων, ώστε να μας βγαίνει όσο γίνεται πιο αβίαστα στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας. Αν δεν μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου και να καταλάβουμε ή να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς νιώθει, τότε θα δυσκολευτούμε πολύ να το εφαρμόσουμε με τα παιδιά μας.

⦁ Δυσκολίες και κόπωση της καθημερινότητας=απομάκρυνση ουσιαστικής επαφής με τα παιδιά μας.Πιθανόν να προκύψουν φωνές και ξεσπάσματα χωρίς να ειναι επιθυμητά.Τι προτείνεις Μαρίνα σε εναν γονιό που ειναι υπερ της ενσυναισθησης αλλα δεν λειτουργει παντα ετσι λογω υπόλοιπων συνθηκών;Πως να λειτουργήσει εκείνη την πιο"ανεξέλεγκτη"στιγμή αποφεύγοντας φωνές κλπ.;

Το να περιμένουμε από τον εαυτό μας να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε κάθε περίσταση, είναι μάλλον ουτοπία. Δεν έχει νόημα να στοχεύσουμε στο τέλειο, καθώς είναι άπιαστος στόχος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αυτό που έχει όμως νόημα είναι να εστιάζουμε στην επανασύνδεση. Να παίρνουμε δηλαδή τον χρόνο που χρειαζόμαστε ώστε να ξαναβρίσκουμε την ενήλικη πλευρά μας, η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τα συναισθήματα μας και να πλησιάζουμε εμείς το παιδί ζητώντας συγνώμη για την όποια λάθος αντίδραση, αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα μας, αλλά και τα δικά του συναισθήματα και προσπαθώντας την επόμενη φορά να διαχειριστούμε με περισσότερη ψυχραιμία και ενήλικο τρόπο ό,τι προκύψει. Το να συνδέεσαι ξανά με τα παιδιά αναγνωρίζοντας τα λάθη σου,  δεν σε κάνει λιγότερο καλό γονέα, αντίθετα δίνει στα παιδιά ένα πρότυπο που δεν είναι τέλειο και αφήνει χώρο για λάθη και αποτυχίες.

⦁ Επίσης πως μπορει να πετύχει σωστα η έννοια της ενσυναισθησης σε μια οικογένεια με παιδια σε κοντινή ηλικία μεταξύ τους,αρα με έντονες στιγμές ζήλιας και τσακωμων.Ποια θα πρέπει να ειναι η σταση των γονέων ωστε να ειναι απέναντι σε ολα του τα παιδια σωστός και δίκαιος;(μιλώντας για μικρες ηλικίες κυρίως)

Το πρώτο και το πιο βασικό στη σχέση γονέων-παιδιών, είναι να παρεμβαίνουν οι γονείς αφού πρώτα αφήσουν τα αδέρφια να προσπαθήσουν να βρουν μόνα τους τη λύση. Αν νιώσουν ότι έχει έρθει η ώρα να παρέμβουν, καθώς τα αδέρφια έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, είναι σημαντικό να το κάνουν χωρίς να παίρνουν θέση, ούτε να προσπαθούν να βρουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.  Παραμένοντας ψύχραιμοι χωρίς να προσπαθήσουν να επιβληθούν με τις φωνές,  επιθυμούν να βοηθήσουν τα παιδιά ζητώντας και τη δική τους άποψη, ώστε να βρουν μια λύση που να ικανοποιεί όσο γίνεται και τις δύο μεριές.
Τέλος, βοηθητικό είναι να προσπαθούν να μπουν στην θέση και των δύο παιδιών, ώστε να αποκωδικοποιήσουν τις ανάγκες τους και να δουν πώς μπορούν να καλυφθούν. Αν για παράδειγμα οι γονείς δείχνουν στα παιδιά πώς να ζητάνε χωρίς να αρπάζουν, να περιμένουν τη σειρά τους για να παίξουν με το παιχνίδι που θέλουν αλλά και να παραδέχονται τα λάθη τους, τα βοηθούν στο να επιτυγχάνουν αυτό που θέλουν με λιγότερη ένταση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο γονέας με τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του να μεταδίδει τα σωστά μηνύματα στα παιδιά του ως προς το πώς να σχετίζονται και να αλληλεπιδρούν με τα αδέρφια και τους συνομηλίκους τους πιο αποτελεσματικά.

⦁ Η ενσυναισθηση ειναι υπερ της συγκοιμησης για μια οικογένεια.Ποια η θέση της σύγχρονης ψυχολογίας και των τελευταίων"ερευνών"σχετικα;

Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν ότι από μόνη της η συγκοίμηση προκαλεί κάποιου είδους κίνδυνο εφόσον φυσικά τηρούνται οι κανόνες ασφαλούς συγκοίμησης. Πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με ανασφάλειες της μητέρας, με αποτέλεσμα να είναι υπερπροστατευτική με τα παιδιά της είναι πιθανόν να επηρεάσουν αρνητικά τα παιδιά. Απλά η συγκοίμηση και ο μακροχρόνιος θηλασμός, επειδή δεν ήταν κάτι που συνήθιζαν να κάνουν οι μητέρες τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ο εύκολος στόχος, ο αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίο μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο για όλα τα δεινά που μας συμβαίνουν.

⦁ Τα παιδια στις ηλικίες των 2,5-3 χρόνων πολυ συχνα"ελέγχουν"τις δυνάμεις και ικανότητες τους.Εχουν έντονο το αίσθημα της εξερεύνησης οσον αφορα τους χώρους που μεγαλώνουν κλπ.Πως πρεπει να λειτουργούμε ως γονείς απέναντι σε αυτο και στους πιθανούς κινδύνους που μπορει να προκύψουν;

Οι γονείς είναι σημαντικό να τους προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον για εξερεύνηση. Το σπίτι είναι βασικό να διαμορφωθεί σύμφωνα με αυτές τις ανάγκες, ώστε να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη των παιδιών με ασφάλεια, αλλά χωρίς συνεχείς απαγορεύσεις. Σε εξωτερικούς χώρους, όπου είναι δυνατόν να ικανοποιείται αυτή τους η ανάγκη χωρίς πιθανούς κινδύνους. Εναλλακτικά οι γονείς μπορούν να προσφέρουν άλλες λύσεις όσο πιο κοντά γίνεται με αυτό που ζητάει το παιδί.

⦁ Τελος,τι ισχύει με την ανάπτυξη του εγκέφαλου ενος δίχρονου;Λειτουργούν οντως μονο με το συναισθηματικό κομματι αφου ακομα δεν εχει αναπτυχθεί το λογικό μερος;Ειναι αυτος ο λόγος των συχνών ξεσπασματων που παρατηρούμε σε αυτες τις ηλικίες και στις συχνές αρνήσεις και αντιδράσεις τους?Απο ποια ηλικία και μετα αλλάζει αυτό;

Στην περίοδο πριν από τη γέννηση σχηματίζονται ως και 250.000 νέα κύτταρα το λεπτό, δημιουργώντας 1,8 εκατομμύρια νέους συνδέσεις το δευτερόλεπτο, παρά το γεγονός ότι τα μισά περίπου από αυτά αργότερα θα εξασθενήσουν και θα νεκρωθούν, αφήνοντας πίσω μόνο αυτά που έχουν ενισχυθεί από τη χρήση. Από τη στιγμή της γέννησής του και για μία δεκαετία το παιδί αναπτύσσεται ταχέως και η κάθε εμπειρία συνεισφέρει στην προσωπικότητα και στις ικανότητες που θα έχει στο μέλλον. Η γέννηση αλλάζει ελάχιστα την εγκεφαλική λειτουργία. Παρ΄ ότι ο ευαίσθητος στην αφή σωματοαισθητικός φλοιός είναι ενεργός πριν από τη γέννηση, η εμφάνιση άλλης δραστηριότητας στον συγκεκριμένο φλοιό, ο οποίος τελικά ελέγχει την εκούσια κίνηση, τον συλλογισμό και την αντίληψη, αρχίζει δύο ή τρεις μήνες ύστερα από αυτήν. Οι πρόσθιοι λοβοί αρχίζουν να ενεργοποιούνται ανάμεσα στους έξι μήνες και το ένα έτος, πυροδοτώντας την ανάπτυξη των συναισθημάτων, των δεσμών, του σχεδιασμού, της εν ενεργεία μνήμης και της προσοχής. Μια αίσθηση του εαυτού του αρχίζει να αναπτύσσει το παιδί καθώς τα κυκλώματα του βρεγματικού και του μετωπιαίου λοβού αρχίζουν να γίνονται πιο ολοκληρωμένα, γύρω στους 18 μήνες, ενώ μια αίσθηση ότι οι άλλοι άνθρωποι έχουν το δικό τους, ξεχωριστό πνεύμα, αναπτύσσεται στην ηλικία των τριών ως τεσσάρων ετών. Στην ηλικία των έξι ετών ο εγκέφαλος έχει αποκτήσει το 95% του βάρους που θα έχει στην ενήλικη ζωή και βρίσκεται στο ζενίθ της ενεργειακής κατανάλωσής του. Σε αυτό το στάδιο τα παιδιά αρχίζουν να εφαρμόζουν τη λογική και την εμπιστοσύνη και να κατανοούν τις διαδικασίες της σκέψης τους. Ο εγκέφαλός τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να δημιουργεί και αποσυνδέει συνδέσεις καθώς αποκτούν εμπειρία του κόσμου ώσπου, ύστερα από μια κορύφωση του όγκου της φαιάς ουσίας στην ηλικία των 11 ετών στα κορίτσια και των 14 ετών στα αγόρια, έρχεται η εφηβεία για να τον αλλάξει και πάλι.
Συνεπώς, η ανάπτυξη του εγκεφάλου είναι τέτοια που δεν μπορούμε να απαιτούμε από ένα 2χρονο παιδί να σκέφτεται και να δρα με τη δική μας λογική σκέψη!! Την επόμενη φορά που θα φωνάξετε επειδή δεν μάζεψε τα παιχνίδια του, θυμηθείτε τα όσα μόλις διαβάσατε!

Κρητικού Μαρίνα
Ψυχολόγος Υγείας/ Συστημική-Οικογενειακή Σύμβουλος
Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas

Εκπαιδεύτρια γονέων Attached at the Heart

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.














Βρες την Μαρίνα στα social media: facebook page,facebook profile


*Κλείνοντας,θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την Μαρίνα για αυτή την συνεργασία μας και κυρίως το οτι δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στα ερωτήματά μιας νέας μανούλας που θέλει να ενημερωθεί σωστά σε οτι αφορά το μεγάλωμα των παιδιών της!Άλλωστε και εσύ φίλη αναγνώστρια το ίδιο θέλεις!Και να σου εκμυστηρευτώ πως η Μαρίνα ειναι μια ψυχολόγος που πραγματικά αγαπάει την δουλειά της και ασχολείται ουσιαστικά,πολύ ενημερωμένη και κυρίως για θέματα που αφορούν οικογένειες και παιδιά!Αν και δεν την έχω γνωρίσει ακόμα απο κοντά,την θαυμάζω τόσο για το έργο που κάνει!Λίγο να παρακολουθήσεις την δουλειά της μέσω των social media και θα καταλάβεις!

Παλεύουμε λοιπόν να μεγαλώσουμε παιδιά με εν συναίσθηση για ενα καλύτερο μέλλον με καλύτερους ανθρώπους!






Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Bookworm #22: Οι μαγικές λεξούλες απο τις εκδόσεις ψυχογιός!


Όπως ίσως θα εχεις καταλαβει αγαπημένη αναγνώστρια του the smell of mommy και ειδικα της στήλης bookworm,σε πολλές βιβλιοπροτάσεις μου θα βρεις παιδικα βιβλία που ενας απο τους σκοπούς τους ειναι η προτροπή των μικρών παιδιών σχετικα με το ξεκίνημα της ομιλίας!Θεωρώ πολύ χρήσιμα τέτοιου είδους βιβλία,που πραγματικα βοηθάνε τα μικρα παιδια να αρχίσουν να τα καταφέρνουν με την ομιλία που για πολλά απο αυτά ίσως δεν ειναι εύκολη υπόθεση,τα συγκεκριμένα είδη βιβλίων λοιπόν μεσα απο σίγουρα διασκεδαστικό τρόπο βοηθάνε προς την εξέλιξη της επικοινωνίας και της γλωσσικής ικανότητας γενικότερα!Γίνονται φίλοι κι σύμμαχοι των μικρών παιδιών σε αυτό το νεο τους αναπτυξιακό σταδιο!Να σαν τη συγκεκριμενη καινούργια κυκλοφορία απο τις εκδόσεις ψυχογιός:''οι μαγικές λεξούλες''!


''Μάθε να λες ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ παρέα με τον Μίμη,ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές της Ρένας!Κάθε φορά που λες μια ΜΑΓΙΚΗ ΛΕΞΟΥΛΑ,κόλλα ενα αυτοκόλλητο στο Διάγραμμα Καλών Τρόπων και γίνε το πιο ευγενικό παιδί!''

Εικονογράφηση: Ντάνια Φλορίνα
Ημερομηνία έκδοσης: 12/07/2018
Σελίδες: 16
Για ηλικίες: 2+
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Ενα βιβλίο που μεσα σε λίγες αλλα τόσο ευφάνταστες σελίδες εχει ως στόχο να μαθει στον μικρό αναγνωστη τις πιο μαγικες λέξεις,ξέρεις αυτες που μας ομορφαίνουν λιγο την καθημερινότητα και τις σχεσεις μας με τους γυρω μας!Λέξεις σημαντικές όπως το ευχαριστώ και το παρακαλώ,που κάθε παιδί καλείται να μάθει μεγαλώνοντας χτίζοντας τις συναναστροφές του με άλλα παιδια και άλλους ανθρώπους γενικότερα!


Βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο και σελίδες,ιδανικό για πιο μικρα χεράκια!Η εικονογράφηση του είναι γεμάτη απο χρώματα!Μια σειρα βιβλίων που αφορά παιδιά στην ανάπτυξη με πρωταγωνιστές την Ρένα και τον Μίμη δυο αδερφάκια που εχουν ως σκοπό να ενθαρρύνουν,να προτρέψουν,να βοηθήσουν τους μικρούς φίλους αυτών των δύσκολων ηλικιών να πετύχουν πολλα πράγματα!
Το συγκεκριμένο βιβλίο με τις μαγικές λεξούλες εχει ως στόχο το χτίσιμο της ευγένειας και των καλων τροπων καθε μικρου παιδιου!
Στην ιδια σειρα κυκλοφορούν: αντιο πανα,φεγγαρακι θα σε πιασω και μπορώ να τα καταφέρω!


Το βιβλίο στο τελος περιέχει ενα πινακάκι με τις μαγικές λέξεις που πρωταγωνιστούσαν στις προηγούμενες σελίδες και μαζί χώρο για αυτοκόλλητο για καθε φορά που θα χρησιμοποιηθεί κάποια λεξούλα απο το παιδί!Και φυσικά παρέα είναι και τα 25 αυτοκόλλητα επιβράβευσης,κάτι έξυπνο και ενθαρρυντικό για τα μικρά παιδιά!
Ενα πολύ ευχάριστο βιβλίο για τους μικρούς μας βιβλιοφάγους που σίγουρα θα τους κάνει εντύπωση,περνώντας το δικό του μήνυμα!Γιατι μην ξεχναμε,η ευγένεια ειναι πολύτιμο αγαθό των ημερών μας!



Βρες το βιβλίο εδώ
Βρες τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ: site,facebook,instagram







Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Bookworm #21: Το βιβλίο των διακοπών και παίζω με τα χρώματα/παίζω με τα σχήματα και τα μοτίβα!

                               

Καλοκαίρι και οι διακοπές σε βρίσκουν στην πόλη με τα παιδιά στο σπίτι να αναζητούν ιδέες για να περάσει ευχάριστα η ωρα,η μήπως εισαι σε καποια ξαπλώστρα απολαμβανοντας την θεα καποιας θαλασσας και κυνηγώντας τα μικρά σου θαυματακια;Είτε στην πόλη,είτε στο νησί-χωριό,η δημιουργική απασχόληση αποτελεί για τα παιδιά παντα μια καλή ιδέα για να απασχοληθούν στον αφθονο ελεύθερο χρόνο τους χωρις ετσι να βαριούνται!
Τι καλύτερο λοιπόν απο μια παρέα καλών βιβλίων για τις φετινές διακοπές και οχι μόνο,αλλα και κατα την διάρκεια ολης της χρονιας φυσικα!Η ιδανική επιλογή συνδυάζει μάθηση με παιχνίδι!Σαν τις νεες βιβλιοπροτασεις που θα σου δείξω παρακατω απο τις αγαπημενες εκδόσεις μεταίχμιο!Βιβλία με εκπαιδευτικό,διαδραστικό αλλα και τόσο διασκεδαστικό περιεχόμενο!Ιδανικές προτάσεις για τους μικρους μας φίλους που φέτος θα πάνε σχολείο για πρώτη φορά και θέλουν λίγο να προετοιμαστούν αλλα και για εκείνους που τα πρωινά του χειμώνα θα τους βρουν στο σπίτι αναζητώντας για λιγη δημιουργικη ώρα!

-Το βιβλίο των διακοπών:
Για παιδια απο 4 ετών πολλές δραστηριότητες με αυτοκόλλητα,ζωγραφική,λαβύρινθους και αλλα πολλά που θα τραβήξουν την προσοχή καθε μικρού αναγνώστη!


Με μια λέξη θα το χαρακτήριζα το απόλυτο διασκεδαστικό βιβλίο παραλληλα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα!Οι σελίδες του έχουν όμορφη εικονογράφηση γεματο χρώματα!Και τα αυτοκόλλητα του ειναι πολύ''ζωντανά''και με ευχαριστο περιεχόμενο!Επίσης στις ασκήσεις αυτού του βιβλίου,θα βρεις μια ποικιλία ιδεών αλλα και πολλές ασκήσεις παρατηρητικότητας που προσωπικα τις βρήκα πολύ έξυπνες και ενδιαφέρουσες!Ενα πολύχρωμο βιβλίο γεμάτο εφευρετικότητα!

Συγγραφέας: James Maclaine
Μεταφραστής: Μαρια Γονιδακη
Σελίδες: 68
Εκδοση: 17/05/2018

Βρες το βιβλίο εδω





-Παίζω με τα χρώματα:
Απλές δραστηριότητες για την ασκηση βασικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιων.Στο συγκεκριμενο βιβλίο τα παιδιά:αναγνωρίζουν τα χρώματα,εντοπίζουν ομοιότητες και διαφορες,αναγνωρίζουν τους αριθμούς απο το 1 μεχρι το 5.Η σωστή προετοιμασία για την ομαλή μεταβαση στο σχολειο.Μια σειρα βιβλίων γραμμενη απο έμπειρους παιδαγωγούς.Για προσχολική εκπαίδευση απο 3 ετών!

οι δημιουργιες μας


Ενα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδια κυρίως τα βασικά χρώματα μέσω της δραστηριότητας της ζωγραφικής!Ιδανική αρχή για αυτες τις ηλικίες!

Βρες το βιβλίο εδώ

-Παίζω με τα σχήματα και τα μοτίβα:
Βιβλίο της ίδιας σειράς που βοηθαει τα παιδια:
να αναγνωρίζουν τα γεωμετρικα σχήματα,να αναγνωρίζουν και να συμπληρώνουν μια ακολουθία(μοτίβο)και να μαθαίνουν τα μεγέθη!

Τα βιβλία αυτής της σειράς περιέχουν και αυτοκόλλητα επιβράβευσης!

                                           
Η επιβράβευση γενικά ειναι κάτι που αρέσει στα μικρα παιδια,αρκεί να γίνεται όταν και όπως χρειάζεται χωρίς να συμβαίνει συνέχεια για ασήμαντους λόγους π.χ.πράγματα αυτονόητα της καθημερινότητας!Τα αυτοκόλλητα τα θεωρώ ενα όμορφο μέσο για επιβράβευση αλλα και ενα ισως κίνητρο δραστηριοποίησης των παιδιών αφου με την χρήση τους δεν μπορεί να συμβεί κατι αρνητικό!
Τα παιδιά διαλέγουν κάθε φορά πιο αυτοκόλλητο θέλουν στην σελίδα τους!

Συγγραφέας: Jenny Ackland 
Μετάφραση: Μαρια Γονιδακη
Εικονογράφηση: Mark Brierely
Σελίδες: 32
Εκδοση: 17/05/2018

Στην ιδια σειρα κυκλοφορούν:



Ειναι πραγματικα καλές βασεις για την εκμαθηση καποιων πραγματων σε παιδια τέτοιων ηλικιών!Αλλωστε τα παιδια ενθουσιαζονται και μόνο στην ιδέα των αυτοκόλλητων η της ζωγραφικής!
Μαθηση σε συνδυασμό με διασκέδαση λοιπον!
Η συγκεκριμένη σειρά ειναι διαφορετικού στυλ απο το πρώτο βιβλίο της παρουσιασης αφου σε όλες τις σελίδες των βιβλίων απουσιαζει το χρώμα για να δοθεί η ευκαιρία στο παιδί να βάλει την δικιά του πινελιά!Ειναι βιβλία με πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο και σκοπό που τον πετυχαίνουν μεσω ευχαριστων ασκήσεων!

Δημιουργική απασχόληση για μικρα παιδια λοιπόν!

Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:site,facebook,instagram



Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates