Τα συναισθήματα μας η συμπεριφορά μας!Η νέα παιδική σειρά βιβλίων απο τις εκδόσεις μεταίχμιο!

                            
    Δεν νομίζω να έχω υπάρξει πιο ενθουσιασμένη ποτέ για μια παιδική σειρά βιβλίων!Πριν παραλάβω τα συγκεκριμένα βιβλία γνώριζα οτι θα μου αρέσουν,οταν τα ξεφύλλισα όμως απο κοντά,επιβεβαιώθηκα και με το παραπάνω!Ο λόγος για την νέα σειρά βιβλίων:τα συναισθήματα η συμπεριφορά μας απο τις εκδόσεις μεταίχμιο,που αποτελούνται απο 3 διαφορετικά βιβλία που μέσα απο τις ιστορίες τους προσεγγίζουν και κάποια διαφορετικά συναισθήματα!Πως προκαλούνται αυτά τα συναισθήματα στα παιδιά και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;Συναισθήματα δυνατά όπως είναι ο θυμός,συναισθήματα άρνησης για συνεργασία και ομαδικότητα η έλλειψη καλοσύνης και ευγένειας που συχνά συναντάμε σε ενα μικρό παιδί!Συναισθήματα που ενα παιδί γνωρίζει και βιώνει απο πολύ μικρή ηλικία και ειναι απόλυτα φυσιολογικό!Τι σας θυμίζει η εικόνα:χτύπημα ποδιών,χεριών και ολόκληρου του σώματος ενος μικρού παιδιού επειδή θυμώνει που δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που ήθελε την στιγμή που ήθελε;Συχνό φαινόμενο ετσι!Και άλλα πολλά!Οπως ενα παιδί που οτι κι αν παίζει θέλει να είναι παντα ο ίδιος νικητής!Συχνές συμπεριφορές πολλών παιδιών!
    Αυτό που καλούμαστε εμείς ως γονείς αλλα και οι εκπαιδευτικοί να κάνουμε,ειναι να τα βοηθήσουμε αφού πρώτα αναγνωρίσουν το συναίσθημα που νιώθουν την κάθε στιγμή μετά να καταφέρουν να το αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Ενας απο τους καλύτερους τρόπους για να μιλήσεις σε ενα παιδί για οποιοδήποτε θέμα ειναι μέσα απο την ανάγνωση αντίστοιχων παιδικών βιβλίων που μπορεί να φανούν πραγματικά χρήσιμα και βοηθητικά ώστε και να το κατανοήσουν καλύτερα το πιθανό λάθος τους αλλα και να τους φανεί αυτός ο τρόπος πιο διασκεδαστικός για να βελτιωθούν!
Σαν την συγκεκριμένη σειρά,τα συναισθήματα μας η συμπεριφορά μας που εχει ως στόχο να αποτελέσει την αφετηρία για συζήτηση πανω στα συναισθήματα και την συμπεριφορά των παιδιών τόσο σε σχέση με τον εαυτό τους οσο και με τους άλλους!


Η σειρά περιλαμβάνει τα εξής 3 βιβλία:

-Με νευριάζουν όλα!


Ενα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να ελέγχουν τον θυμό τους!


Ενα βιβλίο για τον θυμό!
''Ο Σαμ περνάει μια δύσκολη μέρα.Όλα του πάνε στραβά.Ο μπαμπάς του δεν έχει χρόνο να παίξει μαζί του,το φαγητό δεν του αρέσει και δε διασκεδάζει καθόλου στο πάρτι του φίλου του.Θα μπορέσει η θεία Τζεν να τον βοηθήσει να πάψει να αισθάνεται τόσο θυμωμένος;''

Το βιβλίο αυτό βοηθάει τα παιδιά να εξοικειωθούν με την έννοια του θυμού και να μάθουν να τον διαχειρίζονται.Μέσα απο την ιστορία αυτή εξετάζονται κάποιες συνηθισμένες καταστάσεις που δημιουργούν εκνευρισμό στα παιδιά και δίνονται ιδέες για το πως να τις αντιμετωπίσουν και να επικοινωνούν καλά με τους άλλους.


Πόσο οικεία εικόνα για μια οικογένεια με ενα τρίχρονο παιδάκι ας πούμε!Δεν μπορει να μην σου θυμίζει τίποτα!Η εικόνα ενος μικρού παιδιού που ξαφνικά θυμώνει γιατι κατι δεν του αρέσει η γιατι κατι το θέλει διαφορετικά απο οτι ειναι και συμπεριφέρεται άσχημα!Για εμάς τους ενήλικες άσχημα,για εκείνο αποτελεί απλά τρόπος αντίδρασης την δεδομένη στιγμή που δεν μπορεί να διαχειριστεί το συναίσθημα που τον περιβάλλει!


Αλήθεια,πως καταφέρνεις να κατασταλάξεις τα νεύρα ενος μικρού παιδιού;Η κατάλληλη στιγμή,ο κατάλληλος άνθρωπος με τον κατάλληλο τρόπο αρκεί!Αυτό μας δείχνει το συγκεκριμένο βιβλίο!Επειδή αν εχεις μικρό παιδί θα αντιμετωπίσεις πολλες τετοιες δυσκολίες,μαλλον αυτό το βιβλίο έρχεται να σε σώσει!


Βρες το βιβλίο εδώ



-Θέλω να κερδίζω!


Ενα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να προσπαθούν για την επίτευξη των στόχων τους και να πιστεύουν στην αξία της ευγενούς άμιλλας!Εξετάζονται τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν οταν κανείς δυσκολεύεται να διαχειριστεί την απογοήτευση του η να πετύχει τους στόχους του.Μας θυμίζει να μην τα παρατάμε ποτέ!

''Η Μπέλα θυμώνει οταν δεν κερδίζει σε όλα.Όποτε βλέπει οτι δεν τα καταφέρνει,προτιμάει να τα παρατήσει παρα να συνεχίσει την προσπάθεια της.Θα μπορέσει να μάθει να βάζει τα δυνατά της,αλλα και να ειναι σωστή αντίπαλος;''



Πολλα παιδάκια δυσκολεύονται να διαχειριστούν την ήττα,το πως ειναι να χάνεις!Νομίζουν οτι μπορούν παντα να κερδίζουν!


Όμως τις περισσότερες φορές αυτο που πραγματικά μετράει ειναι η προσπάθεια και ενα όμορφο παιχνίδι ανεξαρτήτου αποτελέσματος!Να σαν την περίπτωση της Μπέλας!

Βρες το βιβλίο εδώ



-Δε θέλω να παίξω όμορφα


Ενα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να φέρονται στους γύρω τους με καλοσύνη και ευγένεια!Η ιστορία του αναδεικνύει πόσο σημαντικό ειναι να φέρεται το παιδί όμορφα στα άλλα παιδιά και να τα υπολογίζει.Μας δείχνει πόσο σημαντικό ειναι να σκέφτεται και να αναγνωρίζει τις ανάγκες των άλλων και να ειναι πρόθυμο να τους βοηθήσει,όχι αγνοώντας τις δυσκολίες τους!


''Ο Φιν μερικές φορές φέρεται πολύ εγωιστικά και γίνεται απότομος.Σύντομα όμως,όταν τα άλλα παιδιά τον αφήνουν έξω απο τα παιχνίδια τους,αισθάνεται μοναξιά!Θα μπορέσει να μάθει να φέρεται στους γύρω του με καλοσύνη και να παίζει όμορφα με τα άλλα παιδιά;''

Το βιβλίο αυτό εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της ευγένειας και της αρμονικής συνύπαρξης!


Πολλές φορές η έλλειψη κάποιων κοινών ενδιαφερόντων η γενικα οι διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ παιδιών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και δυσκολίες στην ομαδικότητα και στην συνύπαρξη!Γιατι ενα παιδί δεν μπορεί να σκεφτεί με την λογική και να βάλει εύκολα πίσω το δικό του θέλω!Αντιδράει όπως αισθάνεται εκείνη την στιγμή,αυτό που λέμε αυθόρμητα....


Ειναι σημαντικό όμως να μάθει να φέρεται τουλάχιστον με ευγένεια ακόμα και αν κάτι δεν του αρέσει η δεν συμφωνεί με αυτό!Ετσι δεν ειναι;Η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου θα μας δείξει πως να βλέπουμε τα πράγματα απο την πιο θετική μεριά τους και  οτι αυτό που μετράει τις περισσότερες φορές είναι το κέρδος που μπορεί να λάβουμε απο την χαρά μιας καλής συνεργασίας!

Βρες το βιβλίο εδώ



Τα βιβλία αυτά:

Σειρά: Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας
Συγγραφέας: Sue Graves
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Desideria Guicciardini και Emanuela Carletti
Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρουάριος του 2018
Σελίδες: 32
Για ηλικίες: απο 4 ετών

Απο τα πιο σημαντικά κομμάτια που κάνει αυτά τα βιβλία να ξεχωρίζουν ειναι οτι στο τέλος κάθε βιβλίου περιλαμβάνεται μια εικονογραφημένη ιστορία χωρίς λόγια,σχετική με το θέμα για να διηγηθεί το παιδί!
ενδεικτικά η εικονογραφημένη ιστορία προς το τέλος του βιβλίου''με νευριάζουν όλα''

Επίσης περιλαμβάνονται οδηγίες για τους ενήλικες σχετικά με το πως να χρησιμοποιήσουν το κάθε βιβλίο και ιδέες για συζήτηση με το παιδί.Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα και η αφορμή στον ενήλικα να μπει για λίγο στον κόσμο των συναισθημάτων του παιδιού και να προσπαθήσει να τον προσεγγίσει,δείχνοντας του ετσι το ενδιαφέρον του!Μπορεί να γίνει ενα όμορφο παιχνίδι διαλόγου και όχι μόνο μεταξύ παιδιού και ενήλικα που θα το βοηθήσει να νιώσει πως έχει πάντα δίπλα του τον φροντιστή του για όποιο συναίσθημα και αν βιώσει για όποια συμπεριφορά και αν πράξει!


    Έχουν πολύ όμορφη,ζωντανή και οικεία εικονογράφηση για ενα παιδί και ο λόγος του κάθε κειμένου ειναι περιεκτικός και εύκολος ως προς την κατανόηση του.
Δυο χαρακτηριστικά πολυ βασικα για ενα παιδικό βιβλίο!
Αφού,κοιτάζοντας για λίγο τις εικόνες θα αισθανθείς αμέσως σαν να βλέπεις σκηνές απο την δική σου οικογενειακή ζωή!
Επιπλέον τα συγκεκριμένα βιβλία μέσα απο τις επαναλαμβανόμενες λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται βοηθάνε τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν μόνα τους,να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!
Και τα 3 βασικα συναισθήματα που αγγίζει το καθε βιβλίο αυτης της σειράς εχουν να κάνουν με πραγματικά συναισθήματα των μικρών παιδιών,αισθήματα που συχνά βιώνουν σε αυτες τις ηλικίες που για τα ίδια όλα ειναι τόσο πρωτόγνωρα και αγνωστα ακόμα!
   Προσωπικά θα τα χαρακτήριζα απο τα πιο''καλοδουλεμένα''βιβλία που έχουν την δυνατότητα να φέρνουν κοντά παιδί και γονιό μέσα απο τον εκπαιδευτικό τους σκοπό!Ειναι ιδανικά βιβλία και για ανθρώπους που ασχολούνται με επαγγέλματα που εχουν να κάνουν με παιδιά!
Ποιος ειναι ο εκπαιδευτικός σκοπός αυτών των βιβλίων;Να βοηθήσουμε τα παιδιά αρχικά να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους και ύστερα τους πιο ασφαλής τρόπους για να μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν!Επίσης κάθε βιβλίο έχει σκοπό να περάσει στο παιδί το δικό του μήνυμα και πιο συγκεκριμένα απο κάποια αρετή-αξία που μεγαλώνοντας θα τους φανεί τόσο απαραίτητη στην πορεία της ζωής τους!
Καταφέρνουν με πολύ φιλικό τρόπο να περάσουν την σκέψη της''σωστής συμπεριφοράς'',με ενσυναίσθηση και αγάπη προς το ίδιο το παιδί!

Βρες ολόκληρη την σειρά,τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας,εδώ και σε εκπληκτική τιμή με έκπτωση!

   Η καθαρά προσωπική μου άποψη ειναι πως αυτά τα βιβλία ειναι απαραίτητα να βρίσκονται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!Κάθε γονιός που ενδιαφέρεται και ψάχνεται λίγο περισσότερο για την σχέση του με το παιδί του οφείλει να πιάσει στα χέρια του αυτή την σειρά βιβλίων!Μια σειρά που προορίζεται για ηλικίες απο 4ετών και πάνω για να μπορεί να έχει αναπτυχθεί καλά η ομιλία του παιδιού και να μπορέσουν να γίνουν οι πρώτες σημαντικές συζητήσεις!Ωστόσο και παιδάκια λίγο μικρότερης ηλικίας γύρω στα 3 σίγουρα θα τους φανεί ενδιαφέρον το περιεχόμενο και οι εικόνες του κάθε βιβλίου προβάλλοντας κάποια πρώτα συναισθήματα ξεφυλλίζοντας τα αλλα και ρωτώντας τον γονιό κάποιες πρώτες απορίες!
    Βιβλία απαραίτητα αφού ασχολούνται με το πιο σημαντικό κομμάτι της παιδικής ηλικίας:την ψυχολογία τους!Γιατι κάθε τους συναίσθημα ειναι ενα μικρό αλλα τόσο αληθινό καθρέφτισμα εκείνης της στιγμής που το νιώθουν!Κάτι θέλουν να μας δείξουν με τον τρόπο τους και εμείς οφείλουμε απλά να τα ακούσουμε!
Αυτή η σειρά βιβλίων έγινε πραγματικά η αγαπημένη μου!


Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:site,facebook,instagram


#newbooks #metaixmio #aboutfeelings #συμπεριφοράς

My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates