Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μαμά ετων...26!

Πριν λίγες ήμερες έκλεισα τα 26. Ο χρόνος που πέρασε ήταν για μένα ένας χρόνος γεμάτος αγάπη, καλή παρέα και πολύ πολύ γέλιο.

Αυτό το τελευταίο χρόνο γνώρισα τις καλύτερες φίλες που θα μπορούσα ποτέ να έχω, πέρασα ξεχωριστές στιγμές με πολύ γέλιο μαζί τους. Αξέχαστες στιγμές οικογενειακές.

Σφραγίστηκε με μια υπέροχη έκπληξη  που μου επιφύλαξαν οι φίλες μου με το αντράκι μου.


Και τώρα ας βάλουμε και μερικούς στόχους για τα επόμενα γενέθλια μου:
  • Να χαμογελώ πιο συχνά.
  • Να περνώ όσο πιο πολλές στιγμές μπορώ με την οικογένεια μου και τις φίλες μου.
  • Να διαβάσω περισσότερο.
  • Να είμαι πιο θετική.
  • Να γίνομαι πιο συχνά παιδί.
Φιλιά.
Δέσποινα


 

Bookworm: #4 Εγώ και το σπίτι μου!

Αλήθεια μανούλα,έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσα πολλά ερεθίσματα λαμβάνει καθημερινά το μικρό σου παιδάκι;Απο την ώρα που γεννιέται και κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων ζωής του που τα ερεθίσματα αυτά όλο και πολλαπλασιάζονται!Βλέπει όλο και περισσότερα άγνωστα αντικείμενα γύρω του,λαμβάνοντας συνεχώς καινούργια μηνύματα!Αμέτρητα ερεθίσματα που τείνουν να του τραβάνε το ενδιαφέρον αρχικά οπτικά,ύστερα με την αφή,και αργότερα λεκτικά!Μια ολόκληρη εξερεύνηση για κάθε τι καινούργιο με όλες του τις αισθήσεις που ακόμα και το ίδιο το παιδί ανακαλύπτει και μαθαίνει!
Αυτά λοιπόν με έκανε να σκεφτώ λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο βιβλίο!Το οποίο μπορεί στα μάτια σου να φαίνεται ενα μικρό και γλυκό βιβλιαράκι εξωτερικά,εσωτερικά όμως κρύβει εναν μικρό θησαυρό για τα μικρά ματάκια,χεράκια και αυτάκια που κάθονται δίπλα μας και καθετί καινούργιο τους αποσπά την προσοχή!

Μία σειρά βιβλίων που απευθύνεται σε ηλικίες απο 12μηνών και μετά,όπως καταλαβαίνεις δηλαδή πάνω στην κορύφωση της ενέργειας και της εξερεύνησης τους για κάθε καινούργιο γύρω τους!
Μία σειρά βιβλίων απόλυτα περιγραφική μέσω απλών λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να καθρεφτίσει τον κόσμο του παιδιού μέσα απο πολλές αναγνωρίσιμες εικόνες!
Το συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς:''εγώ και το σπίτι μου''εστιάζει στην καθημερινή ζωή του παιδιού και συγκεκριμένα στον πιο οικείο του χώρο που δεν είναι άλλο απο το σπίτι που μεγαλώνει!Καταφέρνει λοιπόν να περιγράψει και να ονοματίσει τα αντικείμενα του σπιτιού που έρχεται το παιδί σε συχνή επαφή!
''Στο σπίτι μου υπάρχουν ενα σωρό πράγματα,φυτά,φώτα,καρέκλες,ντουλάπια κι άλλα πολλά.Κάποια κάνουν θόρυβο,για παράδειγμα το τηλέφωνο,η ηλεκτρική σκούπα και η τηλεόραση,ενώ κάποια είναι ολόδικά μου:τα παιχνίδια μου,τα ρούχα μου,τα μαχαιροπίρουνα μου....''


Το βιβλίο αυτό μιλάει πραγματικά μέσα απο τις εικόνες του!Σε όλες τις σελίδες του επικρατεί έντονο χρώμα(κάτι που τραβάει τα βλέμματα των μικρών παιδιών)και υπέροχη λιτή ζωγραφική για κάθε αντικείμενο που ονοματίζεται σε κάθε σελίδα!
Ο δημιουργός του βιβλίου,πολύ έξυπνα το χωρίζει σε 4 κατηγορίες:
-το σπίτι μου
-τα πράγματα μου
-ήχοι
-πράγματα του σπιτιού
Ίσως με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να διαχωρίσει λίγο στο παιδικό μυαλουδάκι καθε αντικείμενο του σπιτιού που ανήκει!Αυτό με την συχνή ανάγνωση του βιβλίου νομίζω ότι μπορεί να το πετύχει!

Ξεκινάει ως πρώτη κατηγορία φυσικά το σπίτι όσο αφορά το εξωτερικό πλαίσιο αυτού:περιγράφει απο τι αποτελείται ενα σπίτι:μια σκεπή,μια καμινάδα,πολλά παράθυρα,πολλές πόρτες και τοίχους

(ο δικός μου πιτσιρίκος έχει μια αδυναμία στις πόρτες και στα παράθυρα,εσένα;)


Συνεχίζει με τα πράγματα του παιδιού στο σπίτι,τα ολόδικα του αντικείμενα όπως είναι:τα ρούχα του,το καρεκλάκι του,το κουτάλι του,τα τουβλάκια του,το σαπούνι του,τα βιβλία του

Τα πράγματα που γνωρίζει και ξεχωρίζει περισσότερο απο όλα!Τα δικά του αντικείμενα μέσα στο σπίτι!Αυτά με τα οποία η επαφή του είναι πολλές φορές μέσα στην ημέρα,όπως είναι τα παιχνίδια του,τα παιδικά βιβλία του και αλλα πολλά!

(οι αδυναμίες του δικού μου μπόμπιρα πάντως είναι σίγουρα τα αυτοκίνητα,τα βιβλία και τα τουβλάκια του!)


Μετά σειρά έχουν οι ήχοι των αντικειμένων του σπιτιού όπως κάνει:το τηλέφωνο,η ηλεκτρική σκούπα,η τηλεόραση,το ραδιόφωνο

Πόσοι ήχοι των συσκευών του σπιτιού μας ακούγονται καθημερινά στα παιδικά αυτάκια;Πόσοι απο αυτούς όμως όσο και να ακούγονται δεν συνηθίζονται με τίποτα;Μη γελάς καλέ!Πόσα παιδάκια έχουν θέμα στο άκουσμα της ηλεκτρικής σκούπας ας πούμε;Με την συγκεκριμένη ενότητα του βιβλίου λοιπόν ίσως κάποιοι παιδικοί φόβοι που αφορούν κάποιους ήχους του σπιτιού,σιγά σιγά να μειωθούν και αυτοί οι ενοχλητικοί θόρυβοι να γίνουν πιο οικείοι!

Και τα πράγματα του σπιτιού όπως είναι:οι κορνίζες φωτογραφιών,το φωτιστικό,το τραπέζι,ο υπολογιστής

Πόση περιέργεια μπορεί να έχει ενα μικρό πιτσιρίκι που μόλις έχει μπουσουλήσει η περπατήσει καλύτερα για να αγγίξει και να γνωρίσει με τα χεράκια του αυτά τα αντικείμενα του σπιτιού που τόσο καιρό του προκαλούν τόση εντύπωση,όπως το φως που αναβοσβήνει η μαμά η ο υπολογιστής που κάθεται ο μπαμπάς!
Εννοείται πως δεν ξέχασα να σου πω απλά το άφησα για το τέλος!Τι;Οτι σε όλη την περιγραφή του βιβλίου και στις περισσότερες σελίδες μας συντροφεύει ενας μικρός μπόμπιρας με κοντά μαύρα καρφάκια που πέρα απο το να μας επεξηγεί τι είναι το κάθε αντικείμενο,μας λέει και δυο λογάκια για την χρήση και την θέση του μέσα στο σπίτι!Δυο μικρά,κατανοητά λογάκια που κάνουν την ανάγνωση άκρως διασκεδαστική και καθόλου κουραστική!

Το συγκεκριμένο βιβλίο και όλη η σειρά σίγουρα βοηθάει στην ανάπτυξη λεξιλογίου των μικρών παιδιών καθώς επίσης και στην γενικότερη αντίληψη,στο να μάθουν να συσχετίζουν έννοιες μεταξύ τους,λέξεις με αντικείμενα!Βοηθάει στην συνείδηση τους και στην ανάπτυξη της γνωριμίας-οικειότητας τους στον χώρο που μεγαλώνουν και ζουν καθημερινά!
Αν και προτείνονται για ηλικίες 12+ μηνών,προσωπικά τα θεωρώ ιδανικά για δίχρονα που είναι στην φάση ομιλίας!

Βιβλίο: Εγώ και το σπίτι μου
Είδος: ''εκπαιδευτικό''
Συγγραφέας: Λίσμπετ Σλέγκερς
Απόδοση: Σοφία Γρηγορίου
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Ιανουάριος 2017
Σελίδες: 64

Είναι ενα βιβλίο που:
-συνδυάζει πολύ πετυχημένα την εικόνα με τον λόγο,δηλαδή αυτό που περιγράφει με λόγια το δίνει πολύ όμορφα και μέσα απο την εικόνα
-η εικονογράφηση του είναι απλή αλλα περιγραφική και με έντονα χρώματα
-αποτελείται απο μικρά και απλά λογάκια σε κάθε σελίδα του που εξηγεί το κάθε αντικείμενο
-είναι ενα απολύτα περιγραφικό βιβλίο με ζωντάνια που δεν κουράζει τον μικρό αναγνώστη
-χρησιμοποιώντας την περιγραφή μέσα απο τον μικρό αυτόν ήρωα που πρωταγωνιστεί σε κάθε σελίδα κάνει την όλη διαδικασία πολύ οικεία στον μικρό αναγνώστη-ακροατή
-εξηγεί το κάθε αντικείμενο με λιτό λόγο και τρόπο χρησιμοποιώντας τις εικόνες βοηθώντας έτσι στην εκμάθηση νέων λέξεων για το παιδί
-καταφέρνει αυτό που θέλει σαν βιβλίο,να μιλήσει στο παιδικό μυαλουδάκι και κυρίως να το βοηθήσει να καταλάβει και να γνωρίσει λίγο καλύτερα μα κυρίως να αγαπήσει το περιβάλλον του,άρα καταφέρνει να μιλήσει στην καρδιά του μικρού παιδιού σε αυτή την ηλικιακή φάση της εξερεύνησης

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: να με κι εγώ,εγώ και τα ζώα,εγώ και οι εποχές

Βρες το βιβλίο εδώ
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,intagram

Δίνοντας βιβλία στο παιδί σου,να θυμάσαι θα πάρεις αγάπη!Γιατι τα περισσότερα παιδικά βιβλία πρώτα απο όλα τους γεμίζουν αγάπη,με συναισθήματα χαράς,γενικά τα γεμίζουν!Θα δεις πόσο αγαπημένη τους συνήθεια θα γίνει!Μάθε στο παιδί σου να αγαπάει τα βιβλία!Στις ηλικίες αυτές μόνο καλά θα τους δώσουν!


#bookworm #book #aboutkids #metaixmio



Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Breakfast/snak ideas list for kids!

Σεπτέμβρης....ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς!
Και τα σχολειά ανοίγουν,και η πόλη γεμίζει ζωή με παιδικές φωνές να ακούγονται και με πεζοδρόμια να γεμίζουν απο μικρά ποδαράκια που στην πλάτη τους κουβαλάνε ενα σακίδιο γεμάτο βιβλία(και όχι μόνο χαχα)
Μαζί με τα σχολεία ξεκινούν και εκείνες οι περισσότερες καθημερινές αλλα τόσο όμορφες υποχρεώσεις που έχουν μικροί και μεγάλοι!Και οι μαμάδες με τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια που πάνε σχολείο συχνά απο εδώ και πέρα θα ακούνε κάθε πρωί την ώρα της ετοιμασίας προς αναχώρηση την φράση:
''μαμά τι θα πάρουμε να φάμε στο σχολείο σήμερα;''
Πόσες φορές έχεις ακούσει εσυ αυτή την φράση μανούλα;
Δεν θα σταθώ στο οικονομικό κομμάτι(που οι εποχές είναι λίγο δύσκολες για καθημερινά μικρά έξοδα έτσι και αλλιώς)αλλα μεταξύ μας το να αγοράζεις κάθε μέρα κάτι πρόχειρο και έτοιμο συσκευασμένο(αμφιβόλου ποιότητας και υλικών)όσο εύκολη λύση και αν είναι,δυστυχώς βλάπτει και δεν προσφέρει κάτι καλό στο παιδί!Οπότε ας προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε φέτος αυτό και ας μπούμε για λίγο και πάλι στην κουζίνα,να δημιουργήσουμε νέες ιδέες που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους φίλους! 
Παρακάτω,θα σου παρουσιάσω μια δική μου λίστα ιδεών για καθημερινό πρωινό των παιδιών αλλα και για τις ώρες που χρειάζονται ενα σνακ!Ακόμα και για παιδιά που δεν πάνε ακόμα σχολείο!
Είναι υγιεινές προτάσεις και εύκολες ιδέες που δεν απαιτούν πολύ χρόνο παρά μόνο διάθεση!Τα περισσότερα μπορούν να δοθούν σίγουρα όπως είναι μόνα τους ως σνακ η για πρωινό!Κάποια απο αυτά όμως προσωπικά,θα τα συνόδευα και με άλλες τροφές π.χ.ενα φρούτο για να εμπλουτίσω το γεύμα και τα θετικά του στοιχεία,βιταμίνες κλπ.!Είναι λύσεις πάντως και για όταν τα παιδιά μας έχουν βαρεθεί καθημερινά το ίδιο πρωινό η σνακ και θέλουν κάποια εναλλαγή!
Μπορείς εννοείται ανάλογα την ηλικία του παιδιού σου και τις προτιμήσεις του να διαμορφώσεις και αντίστοιχα κάθε ιδέα απο τις παρακάτω με δικές σου παρεμβάσεις!



Αν και τα περισσότερα είναι πολύ εύκολες συνταγές για να μην ψάχνεις σου βάζω παρακάτω τις συνταγές:



-αλμυρά muffins:



μπορούν να γίνουν με οτι λαχανικά η είδος τυριού θέλεις!

η βασική συνταγή περιέχει:

Υλικά:

-2 αυγά
-1 ποτήρι γάλα
-1/5 φλιτζ.λιωμένο βούτυρο
-1 και 1/5 φλιτζ.αλεύρι
-λίγο baking powder

Και ότι μυρωδικά,μπαχαρικά θέλεις!

Μπορείς να βάλεις ενδεικτικά:

-1 πιπεριά

-λίγα ντοματίνια ψιλοκομμένα
-ανθότυρο,φέτα η τυρί τριμμένο
-πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Ανακάτεμα όλα μαζί τα υλικά με μια κουτάλα και ύστερα γεμίζω τις θήκες της φόρμας.Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα για 25-30 λεπτά!



-french toast:




Υλικά:

-1 μπανάνα
-1 αυγό
-20ml γάλα
-2-3 φέτες ψωμί
-λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώνεις την μπανάνα με ενα πιρούνι,προσθέτεις το αυγό και το γάλα και χτυπάς στο χέρι το μείγμα!Παίρνεις το ψωμί το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και το βουτάς και απο τις δυο πλευρές.Το βάζεις στο τηγάνι που έχεις αλείψει με λίγο βούτυρο η λάδι.Για λίγη ώρα και απο τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα!



-αυγοφέτες:


Η βασική συνταγή για αυγοφέτες στο τηγάνι!



Υλικά:

-λίγο μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε φέτες(η του τοστ)
-2-3 αυγά
-λίγο φρέσκο γάλα
-λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβεις το ψωμί σε λεπτές φέτες.Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί.Χτυπάς σε μπολ τα αυγά με το γάλα.Βουτάς τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα του αυγού να βραχούν καλά και τις τηγανίζεις για λίγο και απο τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.Μπορείς να πασπαλίσεις με ότι θες απο πάνω σε γλυκιά η αλμυρή εκδοχή!



-μπανανοτηγανήτες:




Οι πιο νόστιμες και απλές τηγανίτες!


Υλικά:

-1 μπανάνα
-2 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ενα μπολ πατάς την μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτεις τα δυο αυγά!Ανακατεύεις όλο μαζί το μείγμα και ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι(ανα 2 κουταλιές της σούπας μείγματος)μέχρι να πάρει χρώμα!



-βάφλες:

Υλικά:

-1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2κ. γλ. baking powder
-1 πρέζα αλάτι
-1 βανίλια
-1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
-1 κούπα γάλα
-2κ.σ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση: 

Ανακατεύεις σε μπολ το αλεύρι, με το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ρίχνεις το γάλα στο αυγό, προσθέτεις  το βούτυρο και ανακατεύεις ελαφρά.
Ενσωματώνεις το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύεις με σύρμα ζωηρά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.Περιχύνεις με χυλό τις ειδικές φόρμες από σιλικόνη για βάφλες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσορόδινο χρώμα και να ξεφορμάρονται εύκολα.

Προαιρετικά αν επιθυμεί; προσθέτεις ζάχαρη η οποιαδήποτε άλλη γλυκαντική ουσία στην ζύμη.Όπως επίσης,σερβίρεται με οτι θες απο πάνω!



-pancakes:





Δες την συνταγή εδώ



-ομελέτα φούρνου:

Υλικά:
-πατάτες
-ελαιόλαδο
-τριμμένη ντομάτα
-4 αυγά
-λίγο γάλα
-χοντροκομμένα κομμάτια τυριού(φέτας η ανθότυρου)
-πιπεριά
-ρίγανη,πιπέρι,αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Κόβεις τις πατάτες λεπτές και τις βάζεις στον πάτο του πυρέξ.Ρίχνεις λίγο λάδι απο πάνω και τις βάζεις στο φούρνο να μαλακώσουν για μισή ώρα.Τρίβεις την ντομάτα και την ρίχνεις πάνω απο τις πατάτες.Χτυπάς τα αυγά με το γάλα και τα μυρωδικά,μπαχαρικά και το ρίχνεις απο πάνω.Τέλος,βάζεις απο πάνω τα χοντροκομμένα τυριά και την πιπεριά.Ψήνεις στις αντιστάσεις γύρω στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά!



-κρέπες:


Υλικά:

-2 αβγά
    -1 φλ. γάλα
    -1/2 κ.γ. αλάτι
    -1 φλ. αλεύρι
    -2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση: 
Χτυπάς καλά τα αβγά, προσθέτεις το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζεις μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι)και μόλις ψηθεί από κάτω,την γυρίζεις.
  2. Αφήνεις για λίγο και από την άλλη και τη βγάζεις από το τηγάνι.

-croque γλυκό μπανάνα κανέλα:


 Υλικά:

-20 γρ. βούτυρο
-4 φέτες ψωμί για τοστ
-λίγο κακάο σε σκόνη
-λίγη κανέλα σε σκόνη
-2 ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
-1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 


Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτεις 4 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα. Ανακατεύεις καλά. Αλείφεις με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και πασπαλίζεις δύο από αυτές με κακάο. Μοιράζεις εκεί το μείγμα της μπανάνας και σκεπάζεις με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
Βάζεις τα τοστ σε ένα ταψάκι,και τα ραντίζεις με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα ψήνεις για 10 λεπτά στους 160°C μέχρι να ροδίσουν, και τα σερβίρεις ζεστά, πασπαλισμένα με κακάο και κανέλα.(όποιος θέλει μπορεί να πασπαλίσει και με ζάχαρη)



-ψητά μήλα:


Υλικά:

-μήλα
-μέλι
-κανέλα
-βούτυρο


Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μέλι με την κανέλα.
  • Καθαρίζεις από φλούδες και σπόρους τα μήλα αλλά τα κρατάς ολόκληρα και έπειτα τα κόβεις σε ροδέλες πάχους 0.5 εκ
  • Βουτάς κάθε ροδέλα στο μείγμα του μελιού και βάζεις τρεις ροδέλες σε κάθε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο βάζοντας 1-2 κομματάκια βούτυρο ενδιάμεσα σε κάθε ροδέλα.
  • Κλείνεις το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνεις στο γκριλ για 10-15 λεπτά.



-βρωμόγαλο:




Υλικά:
-1/2 κούπα γάλα
-4 κουταλιές της σούπας βρώμη
-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
-1 μικρή μπανάνα
-κανέλα

Εκτέλεση: 

Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνεις το γάλα,την βρώμη,την μπανάνα κομμένη σε φέτες και το μέλι.Ζεσταίνεις για 3-4 λεπτά,μέχρι να αρχίσει να χυλώνει το μείγμα.Το σερβίρεις βάζοντας κανέλα απο πάνω.Τρώγεται είτε ζεστό είτε κρύο απο το ψυγείο.



-τυροπιτάκια:


Υλικά:

-1 φαρίνα 500γρ.
-2 αυγά
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
-350 γρ.ανθότυρο η φέτα η οποιδήποτε τυρί επιλογής σου
-1 κρόκο αυγού για άλειμμα
-πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ενα μπολ μέχρι να γίνει η ζύμη ρευστή και να κολλάει λίγο στο χέρι!Πλάθεις την ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα βάζεις σε αντικολλητικό χαρτί,αλείφοντας απο πάνω τον κρόκο αυγού για να γυαλίζουν.Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.


-σφακιανές πίτες:


Υλικά:

-120ml νερό
-αλλα 50ml νερό αντί ρακί για τα παιδια
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-250 γρ.αλεύρι
-250 γρ.τυρί μυζήθρα η άλλο είδος όπως ανθότυρο

Εκτέλεση: Ζυμώνεις όλα τα υλικά.Χωρίζεις το μείγμα με το αλεύρι σε 6 μπάλες.Φτιάχνεις άλλες 6 μπάλες με το τυρί.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγεις την μια ζύμη με πλάστη και τυλίγεις μέσα την μπάλα με το τυρί.Ανοίγεις ξανά την ζύμη.Σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις και απο τις δυο πλευρές.Σερβίρεις με μέλι!



-ρολάκια μπανάνας:


Υλικά:

-1 μπανάνα
-αραβική η οποιαδήποτε(λεπτή)πίτα
-οποιοδήποτε άλειμμα της επιλογής σου όπως φυστικοβούτυρο,ταχίνι η μέλι

Εκτέλεση: 

Παίρνεις την πίτα(αν θες την ζεσταίνεις λίγο στο τηγάνι)την αλείφεις με οποιοδήποτε άλειμμα θες και τυλίγεις σε αυτήν την μπανάνα!Ύστερα την κόβεις σε ρολάκια με το μαχαίρι!



-καραμελωμένα καρότα:


Υλικά:

-700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 κ.σ. βούτυρο
-1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-χυμό από 1 πορτοκάλι
-1 κ.σ. μουστάρδα
-1 κ.γλ. μέλι


Εκτέλεση:   
Καθαρίζεις τα καρότα και τα κόβεις κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.Ανάβεις το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις. Βάζεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτεις τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνεις καλά. Ανακατεύεις, καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30 λεπτά.
Ανακατεύεις το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτεις στα καρότα. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και τα αφήνεις να ψηθούν για 20΄, έως ότου μαλακώσουν. Τέλος προσθέτεις το ξύσμα και στύβεις από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. Ανακατεύεις και σερβίρεις.



-πατατοκεφτέδες:




Δες την συνταγή εδώ




-τυρόμπομπες:


Υλικά:

-οποιοδήποτε τριμμένο τυρί η μιξ τυριών αλλιώς ανθότυρο
-1 αυγό
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-αλεύρι γ.ο.χ με το μάτι
-πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Πλάθεις για λίγο όλα τα υλικά,μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.Ψήνεις στους 180 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα!



Αυτή ήταν η δική μου λίστα με ιδέες για πρωινό και σνακ!Πως σου φάνηκε;Όπως θα πρόσεξες στις γλυκές συνταγές δεν υπήρχε καθόλου ζάχαρη ως υλικό και γενικά τα υλικά όλων των συνταγών είναι αρκετά προσεγμένα.Φυσικά είναι στην διάθεση της κάθε μανούλας το τι θα επιλέξει απο αυτά να κρατήσει και που θα παρέμβει με δικές της ιδέες!Άλλωστε η μαγειρική θέλει φαντασία!
Απλά,οι συγκεκριμένες συνταγές είναι ιδανικές για παιδιά μικρών ηλικιών που δεν χρειάζονται γλυκαντικές ουσίες αλλα και μεγαλύτερων που η διατροφή τους είναι κατά βάση υγειηνή!Μην ξεχνάμε οι κακές συνήθειες χτίζονται καθημερινά,και δύσκολα αλλάζουν!
Ελπίζω να σου έδωσα κάποιες ιδέες με αυτό μου το άρθρο και να σου φάνηκε χρήσιμο!
Οι συνταγές δεν είναι όλες αποκλειστικά δικές μου(σαν αρχική εφεύρεση)απλά πολλές απο αυτές έχουν δικές μου αλλαγές μέσα και γενικά είναι δοκιμασμένες και αγαπημένες πλέον που θεωρώ οτι πρέπει να τις μοιραστώ μαζί σου για να σου δείξω ίσως τον λίγο πιο εύκολο και απλό δρόμο της κουζίνας!Μην ξεχνάμε ο χρόνος είναι για όλες περιορισμένος,όμως η διάθεση είναι αυτή που αρκεί για την δημιουργία!

*Φυσικά,μπορείς ελεύθερα να αποθηκεύσεις και να εκτυπώσεις αν θες την εικόνα με τις ιδέες μου ώστε να τις έχεις εύκολα προσβάσιμες στην καθημερινότητα σου,όπως έκανα και εγώ!Για τις συνταγές,απλά αποθήκευσε το άρθρο αυτό!


Θα χαρώ ακόμα περισσότερο αν το κοινοποιήσεις και το μοιραστείς με τους δικούς σου φίλους!

Δεν είπαμε έτσι και αλλιώς οτι τα καλά είναι για να μοιράζονται;

Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά για τα παιδιά που φέτος θα πάνε σχολείο(και για τους γονείς μαζί χαχα)αλλα και σε όλους ενα καλό φθινόπωρο!Για όσους δοκιμάσουν τις παραπάνω συνταγές,καλή επιτυχία!


Αν δοκιμάσεις οποιαδήποτε απο τις παραπάνω συνταγές,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!


#snak #breakfast #ideas #list #thesmellofmommycooks



Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Bookworm: #3 Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ!

Ο Πίκο και η Λόλα σε νέες περιπέτειες που μας ταξιδεύουν σε φεγγαρολουσμένες νύχτες για όλες εκείνες τις παιδικές ψυχές που χορεύουν στα αστέρια....


Αλλωστε το μεγάλωμα των παιδιών σαν το πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής δεν μοιάζει;Ενα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες,συναισθήματα και στιγμές!Στιγμές μαγικές,φωτισμένες απο τις ακτίνες του λαμπερού ήλιου που σε κάθε μπόρα που θα συμβεί,απο πίσω πάντα ξεπροβάλλει το πιο πολύχρωμο ουράνιο τόξο!
Ετσι και το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου που ενώνει το δικό της συγγραφικό ταλέντο με το ταλέντο σκιτσογραφίας-εικονογράφησης της Ναταλίας Καπατσούλιας,συνεχίζοντας την αγαπητή πλέον παιδική σειρά βιβλίων:Πίκο και Λόλα,μια νέα,αστεία,τρυφερή σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας με ήρωες δυο ζωάκια τον Πίκο ένα χαριτωμένο κουνελάκι, και τη Λόλα, μια ζωηρούτσικη και σκανταλιάρα σκυλίτσα!Πως να μην τα λατρέψουν τα παιδιά;
Με απλά,λιτά στιχάκια και πραγματικά διασκεδαστικές ρίμες που σε κάνουν να χαμογελάς,ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός,μαγικός κόσμος που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με έννοιες όπως η φιλία,η καλοσύνη και το ομαδικό πνεύμα.Πως να μην τα λατρέψουν και οι μεγάλοι;  

Στο νέο βιβλίο της σειράς"Ταξίδι στο φεγγάρι":


Η Λόλα θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι και τα έχει ετοιμάσει όλα!Ο Πίκο την ρωτάει διάφορα για αυτή της την ιδέα,μέχρι που...τους παίρνει ο ύπνος!Τι θα συμβεί όμως κατά την διάρκεια του ύπνου τους και θα τους φέρει μια μεγάλη έκπληξη όταν ξυπνήσουν το πρωί;


Πες μου αλήθεια σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια;Ποιος δεν θα ήθελε να ταξιδέψει ως το φεγγάρι γνωρίζοντας νέους κόσμους και φέρνοντας λίγη απο την μαγεία κάτω στην Γη;Σε ποιο μικρό αλλα και μεγάλο παιδί δεν αρέσει να πηγαίνει βόλτες;Βόλτες που θα τον συναρπάζουν,όπως ας πούμε μια βόλτα στο φεγγάρι!
Αυτό το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου,έστω για λίγο μας ταξιδεύει,μας πηγαίνει μια μακρινή βόλτα σε εναν καινούργιο και ονειρεμένο προορισμό:το φωτεινό φεγγάρι!



Βιβλιο: Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Σειρά βιβλίων: Πίκο και Λόλα
Είδος: Παραμυθάκια,μικρές ιστορίες για παιδιά προσχολικής ηλικίας απο 2 χρονών
Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια 
Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2017
Σελίδες: 36

Είναι ενα βιβλίο που:
-έχει απλό,κατανοητό λόγο που απευθύνεται σε μικρά παιδιά
-έχει ζωντανή εικονογράφηση με έντονα χρώματα και σχέδια
-οι διάλογοι είναι μικρά στιχάκια με ομοιοκαταληξία που κάνει το διάβασμα του αναγνώστη μια ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή
-οι διάλογοι έχουν αμεσότητα και λιτότητα λόγου
-είναι μια ιστορία που παρουσιάζει αρχή,μέση,τέλος
-με τον δυνατό συνδυασμό λόγου και εικόνας,το συγκεκριμένο βιβλίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του μικρού αναγνώστη-ακροατή

Ολόκληρη η σειρά Πίκο και Λόλα μιλάει ακριβώς στην γλώσσα και στην καρδιά του μικρού αναγνώστη και προσωπικά την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Κυκλοφορούν επίσης:
-Πίκο και Λόλα Η ΕΚΔΡΟΜΗ
-Πίκο και Λόλα ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
-Πίκο και Λόλα ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική και στη δουλειά της ασχολείται καθημερινά με τους αριθμούς. Μια μέρα όμως μέσα από τα λογιστικά βιβλία –που μόνο πονοκέφαλο φέρνουν– άρχισαν να ξεπετάγονται γράμματα και να πλέκουν ιστορίες και παραμύθια. Κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με βιβλία που φέρνουν χαμόγελα σε παιδικά πρόσωπα.
Η Λίνα Σωτηροπούλου αν και αρχικά αφέθηκε στη μαγεία των αριθμών, στη συνέχεια οι λέξεις αποφάσισαν να την κάνουν σύμμαχό τους. Και όπως φαίνεται από τις δημιουργίες της  πολύ καλά έκαναν. Παίζοντας μαζί τους, συνέθεσε ιστορίες και παραμύθια που έγιναν βιβλία για να φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει η ίδια: «Όταν γράφω μια ιστορία, περνάω τέλεια με τους ήρωες μου. Γελάω και ελπίζω και αυτοί να περνάνε καλά μαζί μου. Όταν διαβάζω ένα βιβλίο, πραγματικά ταξιδεύω μέσα στην ιστορία και πάντα προσπαθώ να μαντέψω τι θα γίνει παρακάτω και  χαίρομαι πολύ όταν δεν τα καταφέρνω». 

Βρες το βιβλίο εδώ 
Βρες τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ site,facebook,instagram

Το βιβλίο Πίκο και Λόλα ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ έγινε το δικό μας αγαπημένο βραδινό παραμυθάκι πριν ο μορφέας συναντήσει τον Έρως και του προσφέρει ταξιδιάρικα όνειρα καθώς ξεκουράζεται!Διαβάζοντας και παρατηρώντας αυτό το παραμύθι λίγο πριν τον ύπνο,είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν όνειρα γεμάτα χρώματα και συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού,όπως είναι κάθε παιδί όταν προετοιμάζεται για μια οικογενειακή βόλτα η για ενα οικογενειακό ταξιδάκι!
Όνειρα γλυκά και ταξιδιάρικα μικρό μου αγόρι,όνειρα γεμάτα χαμόγελα παιδάκια όλου του κόσμου καθώς κοιμάστε,αυτό σας αξίζει!

#bookworm #book #aboutkids #metaixmio












Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates