Πατατοκεφτέδες για τους μικρούς μας φίλους!


Σου το έχω ξανά πει,η μεγάλη μου έμπνευση για την είσοδο μου στην κουζίνα είναι τα παιδιά!Αυτά με εμπνέουν δίνοντας μου πολλές ιδέες,μα κυρίως δίνοντας μου την καλύτερη διάθεση και όρεξη για δημιουργία!Σε αυτή τη συνταγή λοιπόν,σου έχω κάτι εύκολο,νόστιμο και υγιεινό που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους όσο απαιτητικοί και αν είναι με το φαγητό!
Ποιο παιδί δεν τρελαίνεται για κεφτεδάκια;Για μπιφτέκια;Ποιος γονέας δεν έχει φτιάξει χειροποίητα μπιφτέκια τοποθετώντας μέσα ότι μπορεί να σκαρφιστεί για να προσφέρει έτσι με αυτόν τον τρόπο είτε νέες γεύσεις είτε γεύσεις όχι και τόσο αγαπητές στο παιδί του;Με την μορφή των μπιφτεκιών μπορείς να κάνεις τόσα πολλά πράγματα!
Για αυτό και εγώ θα σου δείξω μια safe συνταγή που εσύ παίρνοντας την βασική μπορείς να μεγαλουργήσεις!Πατατοκεφτέδες λοιπόν(χωρίς καθόλου κρέας όμως)λόγω μορφής κυρίως λοιπόν η ονομασία τους,που έρχονται να ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!


beetles

Υλικά:

-πατάτες
-τρίμμα φρυγανιάς
-τυριά τριμμένα(οποιοδήποτε είδος)
-1 αυγό(μόνο τον κρόκο)
-1 κ.σ. ελαιόλαδο
-πιπέρι
-πάπρικα

Δεν αναφέρω το αλάτι γιατι είναι καθαρά προαιρετική επιλογή και αν η συνταγή προορίζεται για πολύ μικρά παιδιά είναι αυτονόητο ότι αποφεύγεται η χρήση του.
Επίσης ως πιο υγιεινή εκδοχή και επιλογή μπορείς να αντικαταστήσεις την φρυγανιά με άλλο υλικό της επιλογής σου που θα έχει την ίδια ''ιδιότητα'' και σκοπό για το μείγμα,όπως είναι π.χ. η βρώμη(επόμενη και δική μου επιλογή!)
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά που επιθυμείς,όπως τριμμένα λαχανικά ώστε να γίνει ενα πιο πλούσιο και υγιεινό γεύμα.Ιδανική λύση για παιδιά που δυσκολεύονται να φάνε λαχανικά στη κανονική τους μορφή.Δοκίμασε να βάλεις ας πούμε και λίγο τριμμένο καρότο!Είναι η επόμενη μου δοκιμή!

Εκτελέση:

1).Βράζεις τις πατάτες
2).Μόλις είναι έτοιμες και όχι πολύ ζεστές τις λιώνεις με ενα πιρούνι
3).Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά
4).Ζυμώνεις για λίγο,πλάθοντας το επιθυμητό σχήμα
5).Τοποθετείς τους κεφτέδες στο ψυγείο για ένα τέταρτο
6).Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και ψήνεις για 30-40 λεπτά στη λαδόκολλα.Στα μισά περίπου του ψησίματος γυρνάς τους κεφτέδες και απο την άλλη μεριά να πάρουν χρώμα.



Αυτή ήταν η συνταγή!Εύκολη,γρήγορη με απλά υλικά της κουζίνας σου κα για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!Ακόμα και για το ταπεράκι στην παιδική χαρά η ακόμα πιο επίκαιρο για το ταπεράκι στην παραλία!Συνοδευτικό ίσως θα ταίριαζε κάποια σάλτσα,τι λες;Φυσικά μην ξεχάσεις να το συμπεριλάβεις στο μπουφέ των γενεθλίων!


Αν την δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!

#potatoballs #beetles 


My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates