Σπιτικά corn flakes!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα μας και κυρίως στο πρωινό των παιδιών έχουν μπει για τα καλά τα εντελώς ξενόφερτα και τυποποιημένα corn flakes!Κάτι η καταναλωτική μανία,κάτι οι έξυπνες διαφημίσεις του που όλο ψάχνουν ενδιαφέροντα κίνητρα για να γίνονται προτιμότερα στο καταναλωτικό κοινό(βλέπε συσκευασίες με σχέδια,δώρα κλπ.)κάτι το ένα κάτι το άλλο έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση προτίμησης γονέων και παιδιών για το πρωινό τους αντικαθιστώντας έτσι ένα πραγματικά πλούσιο,θρεπτικό και ευεργετικό ελληνικό μεσογειακό πρωινό!Καταρχάς για πολλά παιδιά λειτουργεί ως ο μόνος ο τρόπος κατανάλωσης του γάλατος.Εδώ να σημειώσω ότι είναι προτιμότερο να μην καταναλώνεται καθόλου γάλα απο ένα παιδί παρά να υποτίθεται ότι πίνεται τρώγοντας και λίγο μέσα σε ενα γεμάτο μπολ corn flakes!Αρκεί μια προσεχτική ματιά στα συστατικά του κάθε κουτιού απο αυτά τα προιόντα για να σταματήσει η κατανάλωση τους!Γονείς,προτιμήστε να δώσετε στα παιδιά σας ενα πλούσιο πρωινό σε βιταμίνες και ενέργεια απο τρόφιμα που τους προσφέρουν πολλά και πρέπει να είναι καθημερινά στην διατροφή τους όπως είναι τα φρούτα,το αυγό,μια φέτα με βούτυρο και μέλι,μια φέτα με ταχίνι η σπιτική μαρμελάδα και άλλες πολλές ιδέες!Ζούμε σε μια χώρα που φημίζεται για το φαγητό της με τόσα φρούτα,λαχανικά και γενικά παραγωγή και εμείς επιλέγουμε τα ξένα τυποποιημένα προιόντα!Για όσους αγαπάτε λοιπόν αυτά τα προιόντα και κυρίως για όσα παιδιά τα έχουν συνηθίσει προτιμήστε τουλάχιστον μια πιο υγειηνή εκδοχή και συγκεκριμένα τα σπιτικά corn flakes που μπορείτε να κάνετε εύκολα και με λίγα υλικά!

Υλικά:
- 1/2 φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 φλιτζανιού πίτουρο βρώμης
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο η άλλους ξηρούς καρπούς
- 2 κ.σ.μέλι
- 1/4 κ.γ. μπέικιν
- προαιρετικά 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
 1/4 φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση:
1).Βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ενα μπολ και ύστερα προσθέτουμε το γάλα και το νερό.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια υγρή ζύμη!
2).Απλώνουμε στον πάγκο ενα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε κατά μήκος της μιας πλευράς τη μισή ζύμη.Καλύπτουμε το χαρτί με ενα κομμάτι διάφανη μεβράνη ίσων διαστάσεων.

3).Ανοίγουμε τον πλάστη πάνω απο τη μεβράνη ενα πολύ λεπτό φύλλο.
4).Αφαιρούμε τη μεβράνη και μεταφέρουμε το φύλλο σε ενα ταψί.Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά κοιτάζοντας συχνά μην τυχόν αρπάξει.
5).Το φύλλο είναι έτοιμο όταν μοιάζει ''δερμάτινο''με τραγανές άκρες.Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3 και 4 με την υπόλοιπη ζύμη.

6).Μόλις κρυώσουν τα φύλλα τα κόβουμε σε κομματάκια είτε με το χέρι είτε με ψαλίδι.
7).Απλώνουμε τις νιφάδες στο ταψί και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθούν εντελώς και ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά μην τυχόν καούν.

8).Μόλις κρυώσουν αποθηκεύουμε!

Η συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνει όπως στην φωτογραφία ενα γεμάτο βαζάκι.Αν θέλετε περισσότερα εννοείτε διπλασιάζετε.Και φυσικά τροποποιείτε ανάλογα με τα γούστα σας και τυχόν αλλεργίες κλπ.
Μπορούν να φαγωθούν φυσικά μέσα στο γάλα,στο γιαούρτι η και σκέτα!

Πως σου φάνηκε;Αν το δοκιμάσεις,που πρέπει να το δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!

#thesmellofmommycooks #homemade #cornflakes #recipe #forchildren



My Instagram

', resolution: 'standard_resolution' }); feed.run(); //]]>
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates