Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Postcrossing: Ιανουάριος!

Θυμάστε που σας είχα μιλήσει για το Postcrossing εδώ. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα αποφάσισα να ξανά αρχίσω να στέλνω και να λαμβάνω καρτούλες.
Σήμερα θα σας δείξω τις κάρτες που έστειλα και έλαβα τον Γενάρη.
Αρχικά οι κάρτες που έλαβα:
  • Από Ολλανδία μια πολύ αστεία κάρτα με το ποντίκι και τον ελέφαντα.
  • Από Σλοβακία μια τοπική κάρτα.
  • Από Γερμανία μια κάρτα με τα αγαπημένα macaron.
  • Από Καναδά ακόμη μια τοπική κάρτα.
Στη συνέχεια εγώ έστειλα 9 καρτούλες από τις οποίες 6 έφτασαν ήδη στα χέρια των παραληπτών :
  • Στην Γερμανία.
  • Στην Λευκορωσία.
  • Στην Αμερική.
  • Στο Χονγκ Κονγκ.
  • Στη Ρωσία.
  • Και Ταιβαν.
Και 3 κάρτες ακόμη ταξιδεύουν για :
  • Ολλανδία.
  • Περού.
  • Φιλανδία.
Δέσποινα.

 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σπιτικά corn flakes!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα μας και κυρίως στο πρωινό των παιδιών έχουν μπει για τα καλά τα εντελώς ξενόφερτα και τυποποιημένα corn flakes!Κάτι η καταναλωτική μανία,κάτι οι έξυπνες διαφημίσεις του που όλο ψάχνουν ενδιαφέροντα κίνητρα για να γίνονται προτιμότερα στο καταναλωτικό κοινό(βλέπε συσκευασίες με σχέδια,δώρα κλπ.)κάτι το ένα κάτι το άλλο έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση προτίμησης γονέων και παιδιών για το πρωινό τους αντικαθιστώντας έτσι ένα πραγματικά πλούσιο,θρεπτικό και ευεργετικό ελληνικό μεσογειακό πρωινό!Καταρχάς για πολλά παιδιά λειτουργεί ως ο μόνος ο τρόπος κατανάλωσης του γάλατος.Εδώ να σημειώσω ότι είναι προτιμότερο να μην καταναλώνεται καθόλου γάλα απο ένα παιδί παρά να υποτίθεται ότι πίνεται τρώγοντας και λίγο μέσα σε ενα γεμάτο μπολ corn flakes!Αρκεί μια προσεχτική ματιά στα συστατικά του κάθε κουτιού απο αυτά τα προιόντα για να σταματήσει η κατανάλωση τους!Γονείς,προτιμήστε να δώσετε στα παιδιά σας ενα πλούσιο πρωινό σε βιταμίνες και ενέργεια απο τρόφιμα που τους προσφέρουν πολλά και πρέπει να είναι καθημερινά στην διατροφή τους όπως είναι τα φρούτα,το αυγό,μια φέτα με βούτυρο και μέλι,μια φέτα με ταχίνι η σπιτική μαρμελάδα και άλλες πολλές ιδέες!Ζούμε σε μια χώρα που φημίζεται για το φαγητό της με τόσα φρούτα,λαχανικά και γενικά παραγωγή και εμείς επιλέγουμε τα ξένα τυποποιημένα προιόντα!Για όσους αγαπάτε λοιπόν αυτά τα προιόντα και κυρίως για όσα παιδιά τα έχουν συνηθίσει προτιμήστε τουλάχιστον μια πιο υγειηνή εκδοχή και συγκεκριμένα τα σπιτικά corn flakes που μπορείτε να κάνετε εύκολα και με λίγα υλικά!

Υλικά:
- 1/2 φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 φλιτζανιού πίτουρο βρώμης
- 1/3 φλιτζανιού ψιλοαλεσμένο αμύγδαλο η άλλους ξηρούς καρπούς
- 2 κ.σ.μέλι
- 1/4 κ.γ. μπέικιν
- προαιρετικά 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού γάλα
 1/4 φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση:
1).Βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά σε ενα μπολ και ύστερα προσθέτουμε το γάλα και το νερό.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια υγρή ζύμη!
2).Απλώνουμε στον πάγκο ενα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε κατά μήκος της μιας πλευράς τη μισή ζύμη.Καλύπτουμε το χαρτί με ενα κομμάτι διάφανη μεβράνη ίσων διαστάσεων.

3).Ανοίγουμε τον πλάστη πάνω απο τη μεβράνη ενα πολύ λεπτό φύλλο.
4).Αφαιρούμε τη μεβράνη και μεταφέρουμε το φύλλο σε ενα ταψί.Το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά κοιτάζοντας συχνά μην τυχόν αρπάξει.
5).Το φύλλο είναι έτοιμο όταν μοιάζει ''δερμάτινο''με τραγανές άκρες.Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2,3 και 4 με την υπόλοιπη ζύμη.

6).Μόλις κρυώσουν τα φύλλα τα κόβουμε σε κομματάκια είτε με το χέρι είτε με ψαλίδι.
7).Απλώνουμε τις νιφάδες στο ταψί και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθούν εντελώς και ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά μην τυχόν καούν.

8).Μόλις κρυώσουν αποθηκεύουμε!

Η συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνει όπως στην φωτογραφία ενα γεμάτο βαζάκι.Αν θέλετε περισσότερα εννοείτε διπλασιάζετε.Και φυσικά τροποποιείτε ανάλογα με τα γούστα σας και τυχόν αλλεργίες κλπ.
Μπορούν να φαγωθούν φυσικά μέσα στο γάλα,στο γιαούρτι η και σκέτα!

Πως σου φάνηκε;Αν το δοκιμάσεις,που πρέπει να το δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!

#thesmellofmommycooks #homemade #cornflakes #recipe #forchildren



Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Secret taste swap!

Πριν λίγες μέρες η φίλη μου μαμαδοblogger Μαρία από το Beauty Harmony Blog μου πρότεινε μια σουπερ υπέροχη ιδέα : μια μυστική ανταλλαγή γεύσεων. Αυτή την φορά το πακέτο θα είναι λαχταριστό και νοστιμότατο.
Οπότε εάν είστε και εσείς μια που αγαπά τις εκπλήξεις, να η ευκαιρία!
Σας δίνω λοιπόν τις οδηγίες- κατευθυντήριες γραμμές  για το secret taste swap που αποφασίσαμε από κοινού με την Μαρία.
Αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2017. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε όλα τα πεδία της φόρμας προσεκτικά.
Στην συνέχεια, και μετά από κλήρωση, θα παραλάβετε τον μυστικό σας παραλήπτη μέσω  e-mail σε μήνυμα που θα σας έρθει από εμένα ή την Μαρία. (Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει ότι θέλετε να στείλετε περισσότερα μυστικά δέματα, θα παραλάβετε τον ανάλογο αριθμό διευθύνσεων για τους αντίστοιχους παραλήπτες).
Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε το δώρο σας📦! Το τρόφιμο που θα επιλέξετε ως δώρο για την ανταλλαγή μπορεί να έχει φτιαχτεί από εσάς (το όποιο το προτείνουμε ) ή να είναι έτοιμο δηλαδή αγορασμένο. Ότι και αν διαλέξετε, να θυμάστε ότι θα πρέπει να είναι ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ψυγείο τουλάχιστον μέχρι να ανοιχτεί μιας και δεν γνωρίζουμε πότε θα το παραλάβει ο παραλήπτης σας.
Εσείς θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα δέμα στο οποίο μέσα να έχετε αποθηκεύσει, όσο μπορείτε καλύτερα και έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για βρώσιμο προϊόν, το τρόφιμο που θέλετε να στείλετε (Τουλάχιστον ένα τεμάχιο). Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε πλαστική συσκευασία κατάλληλη για τρόφιμα δηλ κάποιο μπολ που να κλείνει πολύ καλά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να στείλετε περισσότερες λιχουδιές για τον παραλήπτη σας. Μια όμορφη κάρτα 💌ή κάποια λόγια γραμμένα από εσάς προς τον παραλήπτη θα χρειαστεί να συνοδευόσουν το δώρο σας. Επίσης εάν θέλετε, μπορείτε να συμπεριλαβετε μέσα στο δώρο σας και την συνταγή για το τρόφιμο που φτιάξατε. 

Μερικές ιδέες για το τρόφιμο προϊόν που μπορείτε να στείλετε
Αλμυρή ή γλυκιά λιχουδιά που φτιάχνετε και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους
Σοκολάτες
Καραμέλες
Διάφορα σνακ
Παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (παστέλια, μάντολες κ.α)
Τοπικά προϊόντα της περιοχής σας (χυλοπίτες, κουλουράκια)
Ροφήματα
Προϊόντα delicatessen
Κρασιά/ αναψυκτικά
Βότανα για αφεψήματα
Μαρμελάδες- αλείμματα

Το δωράκι σας θα πρέπει να σταλεί  στον μυστικό σας παραλήπτη μέχρι τις 5 Μαρτίου (σφραγίδα ταχυδρομείου). Το δέμα σας θα πρέπει να σταλεί μέσω ΕΛΤΑ📮 ως «δέμα» (εάν ζυγίζει μέχρι 3 κιλά κοστίζει 1,5 ευρώ) και εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατήσετε το tracking number του δέματος σας. Ο αριθμός αυτός (tracking number)🏤  θα   σταλεί σε μας (Έμενα και την Μαρία) μέσω μηνύματος για να μπορέσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της ανταλλαγής.
Στο facebook δημιουργήσαμε την ομάδα «Secret taste swap έτσι ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τις μυστικές σας ανταλλαγές και παραλαβές. 
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σε δημοσιεύσεις που θα κάνετε το #sectertasteswap

Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι και εγώ και η Μαρία προτείνουμε να μην ξοδευτείτε. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα πανάκριβο δώρο για τον μυστικό σας παραλήπτη. 

Η χαρά της προσφοράς είναι αυτό που μετράει!

 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Για να μην πεις το ψωμί ψωμάκι:σπιτικό ψωμί του τοστ για μικρά παιδιά!

Ο Έρως ο μεγάλος μου γιος σου έχω ξανά πει είναι η αιτία και η αφορμή που με έκανε να μπω στην κουζίνα που μέχρι πριν την έβλεπα απο μακριά!Η συνταγή που ακολουθεί αφορά μικρά παιδιά σίγουρα μετά το έτος όμως που ίσως χρειάζονται λίγο ψωμί σαν συνοδευτικό για το πρωινό τους(ας πούμε μια φέτα βούτυρο με μέλι,με ταχίνι η για τοστ με τυρί και ντομάτα)καθώς και για άλλες ώρες της ημέρας για διάφορα σνακ.Τι καλύτερο λοιπόν απο σπιτικό ψωμί του τοστ που γνωρίζουμε τα συστατικά του και είναι χωρίς συντηρητικά;Η κατανάλωση μπορεί να γίνει με λιγότερες τύψεις αλλα πάντα με μέτρο!Γιατι γνωρίζουμε οτι το ψωμί είναι εθιστικό και δεν προσφέρει όσα χρειαζόμαστε απο άλλες σημαντικές τροφές,οπότε για τα παιδιά καλό είναι να μην γίνει συνήθεια και να γίνει οικείο όσο αργότερα γίνεται!
Το δικό μου παλικαράκι είναι πλέον 21μηνών και ήθελα να δοκιμάσω να του φτιάξω σπιτικό ψωμί για τοστ ώστε να μπορεί να τρώει για πρωινό κυρίως με διάφορες παραλλαγές!Η πρώτη απόπειρα πέτυχε με μεγάλη επιτυχία,βγήκε ένα νοστιμότατο και αφράτο ψωμάκι που απλά τον ξετρέλανε!Άρα γιατι να μην την μοιραστώ μαζί σας;Υγιεινό με λίγα υλικά και εύκολο!

Υλικά:
-αλεύρι ολικής άλεσης η που φουσκώνει 4 κούπες
-χλιαρό νερό 1 και 1/4 κούπας
-μέλι 1κ.γ.
-μαγιά ξερή 2 και 1/4 κ.γ.
-αλάτι(προαιρετικά) 1 και 3/4 κ.γ.
-βούτυρο(100%αγελάδος η οποιοδήποτε άλλο πραγματικό βούτυρο ιδανικό για τα παιδιά)2κ.γ.
-γάλα 1/3 κούπας

Εκτέλεση:
1).Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα,μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή!Ζυμώνω για 10λεπτά με τα χέρια!
2).Λαδώνω ενα μπολ και βάζω μέσα την ζύμη!Την αφήνω σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 90λεπτά να φουσκώσει!
3).Έπειτα βγάζω την ζύμη και την ζυμώνω για λίγα λεπτά να ξεφουσκώσει και δίνω μακρόστενο σχήμα.Βουτυρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζω την ζύμη!Την αφήνω σκεπασμένη να φουσκώσει για 30 λεπτά!
4).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πολύ καλά περίπου για 30λεπτά!

Μέσα σε λίγη ώρα και με λίγα υλικά έχεις σπιτικό αφράτο ψωμάκι για όλη την οικογένεια!Ξέρεις τι τρως!Αν το δοκιμάσεις που πρέπει να το δοκιμάσεις,ανέβασε την φωτογραφία του αποτελέσματος στα social media με το hashtag: #thesmellofmommycooks και ενημέρωσε με αν θες,θα χαρώ!

Καλή επιτυχία!

#thesmellofmommycooks #homemade #recipe #bread #forclildren

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

My 2017 planner!

Σαν Παρθένος μου αρέσει να οργανώνω και να σημειώνω τα πάντα!
Σήμερα θα σας δείξω την δική μου ατζέντα για την νέα χρονιά καθώς και κάποια αυτοκόλλητα για να κάνουν τη ζωή της οργανωτικής -εμένα ντε- πιο εύκολη.
Ξεκινάμε φυσικά με την πιο ωραία και πολύχρωμη ατζέντα μου. Με πολλά ελεφαντάκια και λουλούδια από τα χεράκια της λατρεμένης μου Αθανασίας και του Creations with fantasy.
Μαζί με έναν υπέροχο σελιδοδείκτη- holder για να κρατάει ασφαλή τυχόν χαρτάκια που μπορεί να θέλω να βάλω μέσα- εντάξει έχω ήδη βάλει-.
Στη συνέχεια γλυκά αυτοκόλλητα για τα beaute αλλά και για αποταμίευση από το Etsy και το HappyCutieStudio.
Τέλος αυτοκόλλητα victoria secret και happy mail , από etsy και CoffeeMonsterzCO.Δέσποινα.


 

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Readathon#1: Φυλακισμένη στη χώρα του πατέρα μου!

Λίγο πριν τελειώσει το 2016 σας είχα μιλήσει για το Readathon17 μια αναγνωστική πρό(σ)κληση που λαμβάνω μέρος και φέτος. Σήμερα θα σας μιλήσω για το πρώτο βιβλίο που τελείωσα.
Τίτλος βιβλίου: Φυλακισμένη στη χώρα του πατέρα μου.
Συγγραφέας: Nasima & Maria Nazar.
Κατηγορία: #readathon17: Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Βαθμός: 5/5.

Περιγραφή:
Όταν η Ναζίμα έγινε εννιά χρονών, ο πατέρας της την πήρε από τη Γερμανία και την οδήγησε στην πατρίδα του, το Πακιστάν, όπου και την κράτησε φυλακισμένη για δέκα περίπου χρόνια.
Όλες οι προσπάθειες της Μαρίας Ναζαρ να απελευθερώσει την κόρη της από την εξουσία του πατέρα της απέβησαν άκαρπες. Και μόνο όταν η Ναζίμα  έγινε δεκαοχτώ κατάφερε με δραματικό τρόπο να δραπετεύσει.

Η γνώμη μου:
Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Το διάβαζα με κομμένη την ανάσα. Ήταν σαν να ήμουν εκεί.  Όλο το βιβλίο είναι μια αφήγηση των γεγονότων από την ίδια την Ναζίμα και την μητέρα της Μαρία. Με έκανε να αναρωτηθώ πως κάποια πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα όπως η ελευθέρια λόγου, σκέψης και απόφασης σε κάποιες χώρες όπως το Πακιστάν τιμωρούνται πολύ ακριβά. Ένα βιβλίο που σας προτείνω να το διαβάσετε!
Δέσποινα!



 

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Bloggers sharing... sparkles!

Οι bloggers έχουν μια μαγική δύναμη να στέλνουν λαμπέρη χρυσόσκονη. Φέτος τις γιορτές έλαβα πολύ από αυτή η μαγική σκόνη.
  • Μύστικα Ξωτικούλια. Για δεύτερη χρονιά διοργάνωσα και τα μυστικά ξωτικούλια μου. Το ξωτικό μου για φέτος ήταν η Ζήνα Μπερίκου. Μου έστειλε ένα υπέροχο λαιμό, χειροποίητα στολίδια από παιδικά χεράκια, καρτούλα και αυτοκολλητάκια.

  • Η αγαπημένη μου Μαρίνα μαζί με το Φατσουλίνο μας έστειλαν ένα πακέτο γεμάτο καλούδια. Λατρεμένα μας love you!
  • Το γλυκό μου Δέσποινακι μας έφτιαξε σκουφάκια για να είμαστε ασορτί με την Τσιτσία και μας έφτιαξε και ένα αγαπησιάρικο ημερολόγιο. Ευχαριστούμε κοριτσάκι μου γλυκό.

 

Σας ευχάριστω όλες για την υπέροχη χρυσόσκονη και τα υπέροχα πακετάκια που μου στείλατε. Έλαβα και άλλες πολλές καρτούλες και σας ευχαριστώ όλες! Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε τις οικογένειες σας.
Δέσποινα
 
Made with by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates